Zemljište površine 1525 m2 u Selnici Psarjevačkoj

Dom ekspert d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Selnica Psarjevačka, Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka

Telefon  01/2013-007

Oglas je aktivan od 30.01.2024.
Oglas pregledan: 1480 puta
Šifra oglasa: 5620689

Cijena:
13.000 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta zemljišta: građevinsko
Površina: 1.525,00 m²
Dozvole: vlasnički list

Opširnije o oglasu

Prodaje se zemljište ukupne površine 1525 m2.
Zemljište je pravilnog pravokutnog oblika, širine uz cestu cca 18 m.

Uz cestu je zemljište u građevinskoj zoni u površini od cca 800 m2, dok je ostatak zemljišta na brijegu i poljoprivredne je namjene.
Dio zemljišta koji je uz cestu je na blago povišenom terenu.

Prema prostornom planu Grada Svetog Ivana Zeline, na jednoj građevnoj čestici se može graditi jedna ili više građevina koje čine građevinsku, funkcionalnu ili
tehničko - tehnološku cjelinu. Na istoj građevnoj čestici mogu se graditi i pomoćne građevine te otvoreni bazen, tenisko igralište i sl., objekti kao npr. površine za promet i parkiranje, potporni zidovi, terase i sl.

Pomoćne, manje poslovne i poljoprivredno gospodarske građevine u pravilu mogu se graditi u dvorišnom dijelu, a iznimno na građevnoj liniji stambene građevine.

U građevinskim područjima naselja mogu se graditi poslovne i proizvodne građevine u skladu s odredbama PPUG Sv.I. Zelina, pod uvjetom da ne ometaju stanovanje.

Maksimalna katnost i visina stambene, stambeno-poslovne, manje poslovne i poslovne građevine iznosi:
- P+1+Pk, odnosno P+2 uz mogućnost gradnje suterena (S) odnosno podruma (Po), a visina građevine iznosi maksimalno 9 m,
- P+Pk odnosno P+1 uz mogućnost gradnje suterena (S) odnosno podruma (Po), a visina građevine iznosi maksimalno 6 m.

Za poslovne i proizvodne građevine maksimalna visina iznosi 9 m.

Na neizgrađenom i neuređenom građevinskom zemljištu minimalna veličina novoformirane građevne čestice za stambenu, stambeno-poslovnu ili poslovnu izgradnju određuje se:
- za izgradnju građevina na slobodnostojeći način minimalna površina građevne čestice 400 m2 osim za višestambene građevine, minimalna širina građevne čestice 14 m na mjestu građevnog pravca,
- za izgradnju polu ugrađenih građevina minimalna površina građevne čestice je 300 m2, a minimalna širina građevne čestice na mjestu građevnog pravca je 12,0 m.

Udaljenost građevnog pravca od regulacijskog pravca ulice iznosi min. 5,0 m. Iznimno, u već izgrađenim dijelovima naselja udaljenost može biti manja.

Udaljenost horizontalnog gabarita građevine od susjedne granice građevne čestice mora iznositi najmanje 3,0 m ako su na bočnoj fasadi otvori.
Kod manje udaljenosti, ali ne manje od 1,0 m, obvezno se izvodi protupožarni zid bez ikakvih otvora, a na krovnoj plohi prema susjedu obvezno se izvodi snjegobran.

Otvorom se ne smatra fiksno ostakljenje neprozirnim staklom najveće površine 60 x 60 cm, dijelovi zida od staklene opeke i ventilacijski otvori najvećeg promjera 15 cm odnosno 15x20 cm uz uvjet poštivanja propisa o zaštiti od požara.

Izgrađenost građevne čestice iznosi najviše 40%.

Horizontalni i vertikalni gabariti građevina, oblikovanje pročelja i krovišta moraju biti usklađeni s okolnim građevinama i krajobrazom.

Treba izbjegavati visoke potporne zidove, a u slučaju potrebe za gradnjom potpornog zida, uz isti se mora zasaditi zelenilo koje će ga zakloniti.

Obzirom da je stražni dio zemljišta smješten na trasi kojom prolazi dalekovod, sukladno prostornom planu gradnja je moguća isključivo 25 m od dalekovoda.


Prilaz je asfaltiran, ispred zemljišta na cesti je struja, gradski vodovod i plin. Odvodnja se riješava ugradnjom septičke jame.

Okruženje je lijepo i mirno, ulica je slijepa, a u okolici su obiteljske kuće i vikendice. Pet minuta vožnje je do centra Zeline.

Vlasnički list je uredan, moguća je kupovina kreditom banke.

Agent: Ana Jelečević
Mob: 098 358 247
Email: [email protected]

ID KOD AGENCIJE: 1841

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga