Pomoć

Dobro došli na internetsku stranicu www.oglasnik.hr! 

Svakodnevno osluškivanje potreba i zahtjeva korisnika, rezultiralo je brojnim promjenama koje će olakšati i ubrzati služenje internetskom stranicom Oglasnik.hr.

Kako bi se korisnicima pomoglo u korištenju internetskog izdanja Oglasnika, kreirane su upute koje će im u tome pomoći. Ako u uputama ne možete pronaći odgovor na svoje pitanje, pozivamo vas da se obratite korisničkoj službi Oglasnika na broj 01/6102-885.

 Radno vrijeme korisničke službe je od 8 - 16 sati.

 

OBJAVA OGLASA

Besplatni oglasi predani putem interneta traju godinu dana i automatski se reaktiviraju svakih 30 dana, osim ako ih korisnik sam ne deaktivira prije tog razdoblja. Internetska stranica Oglasnik.hr se kontinuirano osvježava novim oglasima i sadržajem. Ovisno o rubrici, besplatni oglasi predani putem interneta bit će na web stranicama objavljeni odmah. Oglasi predani u rubrike koje zbog osjetljivog sadržaja oglasa zahtijevaju provjeru istinitosti sadržaja i/ili kontakt podataka bit će objavljeni odmah nakon autorizacije, čime se podiže kvaliteta i zadovoljstvo korisnika. 

 

TISKANO IZDANJE OGLASNIKA IZLAZI PETKOM

Rokovi za predaju oglasa (uključujući potvrdu o plaćanju) za tiskana izdanja:

•  srijeda do 14 sati

Oglasnik d.o.o. zadržava pravo mijenjanja rokova za predaju oglasa. 

 

REGISTRACIJA

Kako se registrirati?
Ako se još niste registrirali, a želite predati oglas, slijedite kratke upute za uspješnu registraciju. 
Kliknite na link "Registracija" i ispunite polja označena zvjezdicom.
Za samo par sekundi na e-mail adresu koju ste ponudili kao kontakt poslat će vam se korisničko ime i lozinka. 
Kako biste mogli objavljivati oglase, morate biti registrirani. Obavezna registracija nužna je kako bi se korisnici Oglasnika maksimalno zaštitili te im se pružila najkvalitetnija usluga.

Zaboravili ste lozinku?
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite na link "Zaboravio sam lozinku" i unesite vašu e-mail adresu koju ste koristili pri registraciji.

Za nekoliko trenutaka na vašu e-mail adresu stići će link. Kliknite na njega i unesite vašu novu lozinku koju nadalje možete koristiti.

 

KAKO OBJAVITI OGLAS?

 • Kada ste na naslovnici Oglasnik.hr, kliknite na link "Predaj oglas" te odaberite glavnu rubriku i podrubriku i radi li se o ponudi ili potražnji. Dalje se predaja oglasa nastavlja u 4 jednostavna koraka.

 

1. Odabir kategorije

Odaberite glavnu rubriku i podrubriku, te da li se radi o PONUDI, POTRAŽNJI, IZNAJMLJIVANJU ili UNAJMLJIVANJU.

 

2. Upis oglasa

 • Ispunite sva polja kako bi se vaš oglas što bolje filtrirao pri pretrazi. Pazite da su obavezna polja uvijek ispunjena. Obavezna polja možete prepoznati po znaku zvjezdice ili asteriska (*) koji stoji uz oznaku polja.
 • Zatim možete priložiti fotografije. Kliknite "Browse" i odaberite fotografiju s vašeg računala. Za svaku fotografiju ponovite postupak. Napomena: fotografija koju ste predali uz tekst oglasa izaći će samo na internetskom izdanju.
 • Ako imate link na YouTube film/clip predmeta/robe/usluge koju oglašavate, priložite ga u prostor za link.
 • Klikom na "Pogledaj prije predaje" pokazat će vam se detalji, tekst oglasa, detalji objave, fotografije, link na  YouTube film/clip. Provjerite jesu li podaci u redu.

 

3. Vrsta oglasa

Izaberite vrstu oglasa za internet izdanje, i ukoliko želite kliknite za tiskano izdanje. Za tiskano izdanje također možete izabrati neki od proizvoda.

 

4. Plaćanje

Ukoliko je oglas naplatan, platiti možete: kreditnom karticom, općom uplatnicom ili internet bankarstvom.

 

Završetak predaje oglasa
Kada uspješno unesete podatke oglasa, na stranici će se pojaviti obavijest o uspješnoj predaji oglasa i šifrom pod kojom je zaprimljen. Također ćete i na e-mail adresu dobiti obavijest o predaji oglasa i link istog.

 

PROMJENE U OGLASIMA

Promjena teksta
Promjene teksta u oglasu mogu se raditi tako da se ne utječe na sadržaj samog oglasa. Moguće je dodati znakove, slova, riječi i/ili rečenice koje dodatno opisuju predmet oglasa, ispraviti gramatičke ili pravopisne greške, promijeniti cijenu i sl. 
Svaka promjena oglasa koja uključuje promjenu cijelog ili većine sadržaja oglasa te postavljanje oglasa za drugi istovjetan ili sličan proizvod nije dozvoljena. Oglasnik ima pravo odbiti izmjenu oglasa ako smatra kako ista nije u skladu s Oglasnikovim pravilima korištenja. 
 
Promjena fotografije
Fotografija u oglasu može realno ili slikovno prikazivati predmet ili uslugu koja se oglašava. 
Fotografija ne smije sadržavati grafička rješenja ili detalje koji će je izdvajati od drugih oglasa. Oglasnik  ima pravo odbiti izmjenu fotografije ako smatra kako ista nije u skladu s Oglasnikovim pravilima korištenja. 

 

PREDAJA OGLASA

Oglase je moguće predati na: našoj internet stranici, putem telefona, faksom ili poštom.

Na Internetu:

Telefonom:

 • na broj telefona: 01 6102 800, radno vrijeme: pon.-pet. od 8-16h
 • kuponom na faks: 01/6102 844

Poštom:

 • kuponom na adresu Oglasnik, P.P. 55, 10144 Zagreb

 

PREDNOSTI ONLINE OGLAŠAVANJA

Danas je online oglašavanje postalo jedno od vodećih načina oglašavanja. Sve je više tvrtki, ali i pojedinaca koji su svjesni poslovnih mogućnosti i prednosti koje pruža internet, koji je kao oglašivački medij svrstan u skupinu najbrže rastućih svjetskih biznisa. 
www.oglasnik.hr pruža nove mogućnosti oglašavanja koje ne postoje u  klasičnim medijima: rezultate internetskog oglašavanja doslovno možete pratiti iz minute u minutu. Svaki oglas pruža uvid u broj posjeta tom oglasu, na osnovu čega možete odlučiti koja je kombinacija oglašavanja u tisku i na internetskom izdanju za vaš najpogodniji. Mlađi ispitanici  u najvećoj mjeri koriste internet, a onda kombinirano tisak i internet  za praćenje malih oglasa, dok stariji ispitanici preferiraju tiskovine. Kombiniranjem tiskanog i online Oglasnika obuhvaćaju se sve ciljne skupine.  

 

SAVJETI KORISNICIMA ZA OSOBNU SIGURNOST

Svi oglasi su objavljeni u dobroj namjeri. Oglasnik ne odgovara za sadržaj i istinitost oglasa koje objavljuje (Pravila i uvjeti korištenja). Za istinitost izjava i podataka, korištenje autorskih i drugih prava te kvalitetu roba i usluga koje se oglašavaju odgovara isključivo naručitelj oglasa.
No, kako biste bili sigurni da se u nekom oglasu ne skriva neka vrsta prijevare ili da vas netko na temelju vašeg oglasa želi prevariti, donosimo vam nekoliko savjeta. Bitno je da obratite pozornost na nekoliko jednostavnih i važnih stvari:

 • prodaju ili kupovinu obavljajte s osobama koje možete upoznati osobno – slijedite ovo pravilo i izbjeći ćete 99% pokušaja prijevare
 • nikada ne prihvaćajte ponude koje podrazumijevaju da morate nešto unaprijed uplatiti bez obzira koliko vas suprotna strana uvjeravala da je to sigurno i nužno te bez obzira radi li se o kupovini automobila, stana, usluge ili ponudi posla
 • Oglasnik nije uključen u transakcije vezane uz pojedini oglas, ne upravlja plaćanjima i ne jamči transakcije u vezi roba/usluga oglašenih u pojedinom oglasu, niti nudi garanciju ili certifikat za robu/usluge oglašene u pojedinom oglasu
 • nikada ne odajte svoje osobne ili financijske podatke (OIB, broj bankovnog računa, broj zdravstvenog osiguranja, eBay/PayPal info, itd.) osim zakonom ovlaštenim pravnim osobama
 • ne unajmljujte stambene prostore i ne kupujte ekskluzivne i skupe proizvode po iznimno povoljnoj cijeni na neviđeno – provjerite da li su stvarno onakvi kakvima se čine u oglasu
 • ne izlažite se kreditnim ili referentnim provjerama za ponudu posla ili stanovanja bez da ste poslodavca ili stanodavca osobno upoznali.