Veli Iž: Građevinska parcela (1200 m2), pogled na more, 200m od mora

San Patrik nekretnine (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Veli Iž, Zadar - Okolica, Zadarska (Pogledaj na karti)

Telefon  099/217-2314

Oglas je aktivan od 25.05.2022.
Oglas pregledan: 4133 puta
Šifra oglasa: 4962737

Cijena:
123.300 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta zemljišta: Građevinsko
Površina: 1.233,00 m²
Dozvole: vlasnički list

Opširnije o oglasu

Prodaje se građevinsko zemljište u naselju Veli Iž na otoku Ižu površine 1.233 m2 na kojemu je moguća gradnja prema lokacijskoj informaciji jednog objekta do 600 m2 BRP-a ili dva objekta po 300 m2 BRP-a. Mogućnost kupnje još jedne susjedne parcele - za još jedan objekt s 270 BRP m2. Parcela se nalazi na odličnoj i mirnoj lokaciji, udaljenoj 4 minute hoda do obale i trajektne luke s linijom Zadar - Iž - Rava.
 
Parcela se prema Prostornom planu Grada Zadra nalazi unutar pretežno stambene zone u kojoj se dozvoljava izgradnja isključivo samostojećih stambenih zgrada tipa A s minimalno 50% neto stambene namjene do visine Po+P+1 (podrum + prizemlje + kat) ili 3 etaže. Unutar pretežno stambene zone pored stanovanja kao osnovne namjene prostora moguća je i izgradnja trgovačkih uslužnih i ugostiteljskih sadržaja u sklopu stambenih objekata ili nestambenih građevina društvenih i gospodarskih djelatnosti.
 
Veli Iž centralni je i najnaseljeniji dio otoka pa se u neposrednoj blizini nalazi i sva ostala infrastruktura u naselju: sportski centar, škola, parkovi, restorani, pekara, itd. Iž se nalazi između Dugog Otoka i Ugljana, a od Zadra je udaljen 55 minuta vožnje katamaranom. U blizini je Nacionalnog parka Kornati i Parka prirode Telašćica.
 
Otok Iž je smješten između Dugog otoka i Ugljana, od kojih je odvojen Srednjim kanalom na istoku i Iškim na zapadu. Okružuje ga deset otočića, a najveći među njima je Knežak. Otočić Rutnjak pred lukom uređen je kao park. Najviši vrh Iža je Korinjak (168 m). Klima je blaga mediteranska; srednja godišnja temperatura zraka 15 °C. Veli Iž ima sačuvanu staru jezgru, a u središtu mjesta je obnovljena crkva sv. Petra i Pavla. Poznata je tradicionalna Iška fešta (29. srpnja). Mještani se tada oblače u tradicionalne nošnje, izvode se stari otočki plesovi i pjesme te pripremaju domaća jela.
 
CIJENA: 100 EUR/m2
Vlasništvo je uredno 1/1, bez tereta.
Mogućnost kupnje kreditom banke.
www.sanpatrik.eu 


Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga