Tounj, zemljište 16.940 m2, šuma

AGATHIAS d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Zdenac, Tounj, Karlovačka

Telefon  091/411-2000

Oglas je aktivan od 17.06.2023.
Oglas pregledan: 3455 puta
Šifra oglasa: 5313175

Cijena:
67.760 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Površina: 16.940,00 m²
Dozvole: vlasnički list

Opširnije o oglasu

Tounj, zemljište 16.940 m2, šuma
Prodaje se 16.940 m2 zemljišta koje se sastoji od dvije katastarske čestice locirane jedna uz drugu. Do zemljišta se dolazi održavanim šumskim putem. Ono je udaljeno nekoliko stotina metara od lokalne ceste. Uz cestu se nalazi elektroenergetska infrastruktura. Donja čestica prati šumski put u duljini od oko 170 m.
Čestice se nalaze u zoni Š2 - zaštitne šume. U tijeku su izmjene i dopune PPU Općine Tounj.
Iz Odredbi za provođenje Prostornog plana Općine Tounj proizlazi da se u šumama i na šumskom zemljištu isključivo osnovne namjene - gospodarskim šumama (Š1) i zaštitnim šumama (Š2) mogu graditi: građevine potrebne za gospodarenje šumama, građevine infrastrukture predviđene ovim planom, sadržaji i građevine sporta i rekreacije ( ugostiteljske i smještajne građevine ako su u funkciji rekreacije koja koristi prirodne resurse), građevine u funkciji lova i lovnog turizma, građevine i sadržaje vjerskog turizma, ostale sadržaje neophodne za funkcioniranje kontroliranog izletničkog turizma i građevine od interesa za obranu. Gradnju treba provesti u skladu sa Zakonom o šumama i Osnovama gospodarenja šumama.
Nedaleko od zemljišta se nalazi niz atraktivnih znamenitosti općine Tounj: pećina iz koje izvire rijeka Tounjčica, impozantni dvokatni kameni most na povijesnoj cesti Jozefini, Župna crkva svetog Ivana Krstitelja, vrelo Božidar i sl. Krajolik oko zemljišta je idiličan. Kombinacija netaknute prirode s autohtonim kućicama živopisnog tounjskog kraja. Na nekoliko minuta hoda se nalazi impresivan pogled na rječicu Tounjčicu.
Općinom prometuje redovna linija vlaka HŽ-a. Od Zagreba, mjesto je udaljeno oko 90 km a od Senja oko 70 km. U mjestu se nalaze svi relevantniji sadržaji potrebni za svakodnevno funkcioniranje.
Ova nekretnina je idealna za kupca koji preferira boravak u prirodi te aktivnosti na otvorenom.
 
https://www.youtube.com/watch?v=1Z2DeM8H7F4
 
 

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga