OTOK KRK, KRAS - PRILIKA! Trenutno poljoprivredno, a buduće

Dux nekretnine d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Kras, Dobrinj, Primorsko-goranska

Telefon  091/610-0990, 091/480-8808

Oglas je aktivan od 24.11.2022.
Oglas pregledan: 4867 puta
Šifra oglasa: 5121334

Cijena:
29.999 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta zemljišta: poljoprivredno
Površina: 450,00 m²
Dozvole: vlasnički list

Opširnije o oglasu

OTOK KRK, KRAS - PRILIKA! Trenutno poljoprivredno, a buduće građevinsko zemljište, s prilazom od 80m do glavne ceste i infrastrukture!

Na istočnoj strani otoka Krka smještena je općina Dobrinj s istoimenim središtem. Dobrinj se nalazi ne brežuljku visokom oko 200 metara i jedan je od srednjovjekovnih kaštela koji su u prošlosti bili središta pismenosti.
Dobrinjština je stoljećima bila izrazito poljoprivredni kraj. Bilo je zastupljeno i stočarstvo te maslinarstvo kao i iskorištavanje šumskog bogatstva. Mjesto je poznato i po živopisnoj narodnoj nošnji, folklornim manifestacijama, školi sopela ( krčki puhački instrument ) te tradicionalnoj domaćoj kuhinji. U ovom otočnom središtu prevladavaju autohtone kamene kuće i uske kamene ulice koje odišu prošlim vremenima.
Nedaleko Dobrinja nalazi se špilja Biserujka koja oduševljava svojom ljepotom i zanimljivošću istaloženih oblika. To je jedina špilja na otoku, od njih više od 50, uređena za prijam posjetitelja. Prema legendi, špilja je ime Biserujka (biser) dobila prema blagu koje je u njoj pronađeno, a pripadalo je lokalnim gusarima.

Prodaje se prekrasna očišćena livada sa nekoliko visokih krošnji imitirajući hladovinu (skrivanje od sunca), kao trenutno poljoprivredno zemljište, a buduće građevinsko zemljište. Prilazni put je 80m do lokalne asfaltirane široke ceste i infrastrukture, na otoku Krku u mjestu Kras. Kras se nalazi 3,5km od mora s obje strane - Malinske i Čižića.
Zemljište ima pristupni put širine 2,5m za manji auto te je udaljeno od ceste 80m. Zemljište je dimenzija 26x18m, te je udaljeno od infrastruktura struje i vode 80m.
U slučaju ne spajanja na infrastrukturu, voda se dobiva iz kišnice ( veći dio Općine Dobrinj je do 2015 godine tako dobivao vodu ), a struja se može lako dobiti iz danas dostupnih i prihvatljivim cijenom, sunčanih kolektora. Vikend mobilna kućica se može postaviti te se ova parcela može koristiti za nasade maslinika, voćnjaka zbog velikog broja sunčanih dana i blizine mora. Vlasnički papiri potpuno čisti, a pristupni put je u završnom procesu čišćenja za što vlasnik preuzima svu odgovornost i obavezu.
3,5km od mora s obje strane omogućava uživanje u ovoj nekretnini u bilo kojem dijelu godine u potpunoj samoći, a blizu svih potrebnih sadržaja!
Moguća sitna korekcija cijene!

Poštovani klijenti, agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja
www.dux-nekretnine.hr/opci-uvjeti-poslovanja

ID KOD AGENCIJE: 11578

Luka Justinić
Agent s licencom
Mob: +385 91 610 0990
Tel: +385 91 480 8808
E-mail: [email protected]
www.dux-krk.com

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga