Ovaj oglas je istekao!

Građevinsko zemljište 3112 m2, Dol, otok Hvar

Opereta d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Dol, Stari Grad, Splitsko-dalmatinska (Pogledaj na karti)

Telefon  01/3820-050

Oglas pregledan: 27 puta
Šifra oglasa: 5854858

Cijena:
475.000 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta zemljišta: građevinsko

Opširnije o oglasu

Građevinsko zemljište 3112 m2, Dol, otok Hvar
Građevinsko zemljište 3112 m2, Dol, otok Hvar

U malom mjestu Dol pokraj Starog Grada na otoku Hvaru smjestilo se ovo građevinsko zemljište.

Zemljište se nalazi unutar granica neizgrađenog, a uređenog građevinskog područja naselja Dol, te je mješovite namjene.

Sastoji se od dvije čestice koje tvore cjelinu.
Jedna čestica je površine 1956 m2, dok je druga 1156 m2. Zemljište se prodaje kao cjelina, a sveukupna površina zemljišta iznosi 3112 m2.

Zemljištu se pristupa asfaltiranom cestom koja vodi kroz naselje, te postoji i makadamski put koji se proteže cijelom dužinom istočne strane zemljišta.

Voda, struja i telefon odnosno potrebna infrastruktura se nalazi u neposrednoj blizini zemljišta. Kanalizacija u mjestu još nije provedena te mještani trenutno koriste septičke jame.

Zemljište je od velikog potencijala uzimajući u obzir njegovu veličinu, teren i privatnost koju će budući vlasnik imati. Kao takvo idealno je za izgradnju obiteljske kuće za odmor, život ili objekta za daljnji turistički najam.

Zemljište je do mora i samog grada Stari Grada zračne udaljenosti 2 km odnosno svega nekoliko minuta vožnje automobilom.

Ovo mjesto na otoku u samoj unutrašnjosti postaje sve popularnije u posljednjih nekoliko godina, savršena je mirna oaza u kojem ste okruženi starim kamenim kućama kakve su bile u nekim prošlim vremenima kada se na Hvaru živjelo od poljoprivrede i ribarstva. Dol pripada jednim od najstarijih naselja na otoku što potvrđuju i arheološki nalazi u njegovoj okolici.
Na svega nekoliko kilometara je od Starog Grada, u kojem se nalazi velik broj kafića, restorana i ostalih sadržaja. Stari Grad je jedan od najstarijih gradova u zemlji i pod zaštitom je UNESCO-a. U blizini grada je centralna otočna trajektna luka odakle Jadrolinijini trajekti prometuju više puta dnevno, te povezuju Split i otok Hvar. Iz obližnje Jelse postoji dnevna katamaranska veza s Bračom i Splitom.Iz mjesta do grada Hvara je 15-20 minuta automobilom.