Ovaj oglas je istekao!

Bernardinac spreman za parenje

Lokacija  Grad Zagreb

Telefon  098/710-962

Oglas pregledan: 744 puta
Šifra oglasa: 2443870

Cijena:
0,13 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta kućnog ljubimca: Psi

Opširnije o oglasu

Dugodlaki kvalitetan bernardinac spreman za parenje star 2 godine. Pas je čipiran, uredno cijepljen i posjeduje rodovnicu . Pas je kupljen iz uzgajivačnice st. Bernard kennel od mikija. Isključivo traži ženku bernardinca za parenje s rodovnicom. Za sve ostale informacije možete se javiti na navedene broj telefona ili na gmail:brankicabolfan08@gmail. Com , uz oglas su priložene njegove fotografije, zadnja fotografija je dok je bio štene.
Visina - 90 cm
Težina- 85 kg
Bernardinac je pasmina pasa koja se prvi puta spominje u 17. Stoljeću. Bernardinac se još javlja pod imenima saint bernard dog, sveti psi, alpski mastiff pas, bernhardinerand i pas barry (najpoznatiji bernardinac, poznat po spašavanju preko 40 ljudskih života). Ženke su sitnije i visina im iznosi najmanje 65 cm. Mužjaci su krupniji, imaju veću glavu i njihova visina bi trebala minimalno iznositi 75 cm. Težina je ovisna o veličini i građi tijela; minimalno je 73 kg, no može iznositi i preko 117 kg. Po dlaci razlikuju se dva tipa bernandinca: kratkodlaki i dugodlaki. Bijele su boje sa "plaštom" boje hrđe preko leđa. Bernardinci imaju bijele šape, bijela prsa i vrh repa koji je izrazito kitnjast.
Dlaku je potrebno svakodnevno četkati jakom metalnom četkom dužih zubaca, kako bi se odstranile otpale dlake. Kod kupanja, šamponiranje se preporučuje sa šamponom za izbjeljivanje dlake. Treba čistiti uši redovito jer im se jako prljaju i može doći do oštećenja sluha ukoliko se ne čiste redovito. Kod primjeraka sa spuštenim kapcima treba redovito kontrolirati vid i oči.