UZGOJ GLJIVA Zlatko Lisjak – uzgoj vrganja, tartufa, bukovače i mnogih drugih gljiva kod kuće, 14x21 cm, 176 str, tvrdi uvez – kao nova, 120 kn
U nastojanjima da se proizvede što više zdrave hrane, u posljednje se vrijeme i gljivama posvećuje sve veća pažnja.
U ovoj knjizi je opisano i mnogim slikama ilustrirano, kako se mogu uzgajati šampinjoni, slamnatice, bukovače na različitim podlogama (slama, drvo), jablanovoče, panjevčice, baršunaste panjevčice i shii-toke - čuvene gljive Dalekog istoka.
U kraćim crtamo opisani su načini uzgoja čopaste tintnice, vrećaste tobolčarke, modrikače, judina uha itd.
Posebno poglavlje posvećeno je uzgoju mikoriznih gljiva (vrganj, lisičica, tartuf).
Slijede poglavlja o nabavci i izboru micelija, te o proizvodnji micelija i na kraju recepti za pripremu i čuvanje gljiva.
Ovo knjiga bi trebala potaći bavljenje zanimljivim hobijem, koji je dosad bio manje poznat, a mogao bi omogućiti korisno zanimanje ili bar pružiti istraživačke, a nakon njih, i gurmanske užitke.
**************
PAZI: na ponudi imam i knjigu:
UZGOJ JESTIVIH I LJEKOVITIH GLJIVA; 13x18 cm, 130 str, meki uvez – potpuno novo, 69 kn
Sadržaj:
-izrada micelija
-uzgoj: pečurke, šampinjona, bukovače,shii-take, slamnatice, baršunaste panjevčice, gnojištarke, sunčanice, zečarke jablanovače, smrčka, gomoljače (tartufa), jedinog uha, hrastove sjajnice, resastog igličara,
-uzgoj na: supstratu, drvetu, bez pokrivanja i s pokrivanjem,
-ljekovita svojstva gljiva