Vodnjan, kamena kuća za adaptaciju

Estate Istra (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Vodnjan, Istarska

Telefon  091/221-9218

Oglas je aktivan od 10.04.2024.
Oglas pregledan: 196 puta
Šifra oglasa: 5824940

Cijena:
119.000 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta kuće: kamena kuća
Broj etaža: višekatnica
Stambena površina: 120,00 m²
Broj soba: 7
Godina izgradnje: 1930
Više o nekretnini
Stanje nekretnine
  • potrebna adaptacija
Dozvole
  • vlasnički list

Opširnije o oglasu

Vodnjan kamena kuća za adaptaciju
Ova kamena kuća nalazi se u centru Vodnjana i potrebna je  adaptacija u cijelosti. Sastoji se od prizemlja, 1. kata, 2.kata i visokog potkrovlja.U prizemlju se nalazi: veliko predsoblje i dvije konobe.1.kat: kuhinja s izlazom na terasu na kojoj se nalazi bunar( Istarska šterna), prostrana spavaća soba, kupaona.2.kat:dvije velike spavaće sobeNa 3.katu nalazi se visoko potkrovlje i cijelom svojom površinom je prohodan,  najniža točka je 1.65 m visine . Potkrovlje odiše rustikalnim šarmom, gredama, drvenim daskama i tavelicama. Katovi su povezani unuternjim stepenicama. Kuća je tlocrtno površine 33 m2, međukatna konstrukcija je izrađena od drva. Krov je obnovljen. Lokacija je izuzetno dobra, blizina javnog parkinga, škole, vrtića, trgovina.
Vodnjan-Dignano, gradić na jugozapadu Istre, od Pule udaljen 11,7 km, na 135 metara nadmorske visine, područje je starih tradicija nastalo na tragovima prethistorijskih gradina.Njegovo široko područje s bezbrojnim karakterističnim kažunima, izgrađenim u tehnici suhozidina, koji su označavali vlasništvo, svjedok je milenija u kojem su se stanovnici bavili poljoprivredom, posebice maslinarstvom i vinogradarstvom.Grad je u povijesnoj jezgri sačuvao svoj srednjovjekovni izgled s vežama i uskim uličicama koje nepravilno vijugaju među kućama, s kaldrmama i pročeljima od obrađenog kamena, starim ulicama s još uvijek raspoznatljivim gotičko-venecijanskim, renesansnim i baroknim stilom, te brojnim crkvama.
Ova autohtona istarska kuća nudi priliku za stvaranje obiteljskog života ili objekta koji se može staviti u službu turizma , iznajmljivati.Ovo je prilika za vas gdje možete spojiti autohtono s modrnim. Nazovite nas

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga