Ovaj oglas je istekao!

Vila s bazenom, velika parcela, Zemunik Donji, Zadar

Opereta d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Dračevac zadarski, Zadar, Zadarska (Pogledaj na karti)

Telefon  01/3820-050

Oglas pregledan: 40 puta
Šifra oglasa: 5847608

Cijena:
480.000 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Ulica: Zemunik Ulica I
Više o nekretnini
Površina okućnice
  • 1.604,00 m²

Opširnije o oglasu

Vila s bazenom, velika parcela, Zemunik Donji, Zadar
Vila s bazenom, velika parcela, Zemunik Donji, Zadar

Na svega 15ak minuta udaljenosti do Zadra, u mirnom okruženju, zaseoka Zemunika Donjeg, smjestila se novoizgrađena vila s bazenom, ukupne stambene površine 176 m2. Vila se nalazi na parceli od 1.600 m2, u okruženju drugih vila za odmor i parcela slične veličine, koje osiguravaju privatnost i mir. Sastoji se od prizemlja i prvog kata, te velikog vrta s bazenom. Oko parcele se nalazi netaknuta priroda i prekrasan pogled na Velebit. Blizina autoputa, zračne luke, te luke Gaženica omogućuju odličnu prometnu povezanost.

Prizemlje čine dnevni boravak, blagovaona i kuhinja zajedno sa unutarnjim stepenicama, stvarajući veliki otvoreni prostor sa puno svjetla. Velika podizno klizna stijena pruža svjetlost i vodi na natkriveni dio terase, površine 45 m2. U dnevnom boravku nalazi se i ugradbeni slim kamin na pelete, koji će tijekom zimskih mjeseci osim topline, pružiti i lijep ugođaj. Prilikom uređenja odabrani su svjetliji tonovi koje prate okviri prozora u bijeloj boji i u boji svijetlog hrasta, stepenice od masiv hrasta, te prvoklasne porculanske pločice. Uz unutarnje stepenice koje vode na kat nalazi se velika staklena stijena sa koje se pruža pogled na Velebit. Ispod stepenica je prostor sa wc-om i umivaonikom, te kotlovnica; prostor za perilicu rublja i ledenicu, u kojem je smješten i bojler za vodu predviđen i za rad sa solarnim pločama za koje je napravljena priprema kroz kuću. U prizemlju se smjestila i jedna spavaća soba sa vlastitom kupaonicom i izlazom na veliku terasu, te pogledom na bazen i vrt od površine 700 m2.

Spavaći dio nalazi se na katu i prostire se kroz galeriju s pogledom na vrt i Velebit. S galerije postoji izlaz na balkon. Sve spavaće sobe (13 m2) imaju ugradbeni ormar, te odvojenu klima jedinicu. Na katu se nalaze dvije spavaće sobe sa pripadajućim kupaonicama sa walk in tušem, zidnom wc školjkom, ugradbenim vodokotlićem, te umivaonikom s drvenim elementom. U svim kupaonicama postavljeno je podno grijanje i radijator. Cijeli kat kuće ima kosi strop najniža visina stropa je 250 cm. Jedna spavaća soba ima izlaz na balkon sa kojeg se pruža pogled na bazen, vrt i okolna zemljišta.

Vila je građena vrlo kvalitetno. Na fasadu je postavljena termoizloacija (10 cm stiropor) i fasadna boja s visokom UV otpornošću, dok je na krovu mediteranski crijep, predviđen za vremenske uvjete na tom podneblju. Kuća ima svu potrebnu infrastrukturu: struju, vodu i sabirnu jamu, te pripremu za kanalizaciju. Sva drvena stolarija u kući; sobna vrata, ormari, elementi, ručni je rad stolara, te je izrađena po mjeri. U spavaćim su sobama podne obloge kombinacija prvoklasnog parketa i laminata, dok su sve pločice porculanske, a u vanjskom dijelu kamene.

U vrtu se osim bazena površine 40 m2, nalazi i natkrivena ljetna kuhinja (24 m2) drvene konstrukcije sa crijepom i kamenim stupovima, u kojoj se nalazi zidani roštilj, te radna ploha sa sudoperom. Prostor oko bazena površine 60 m2, popločan je kamenim pločicama i uz njega se nalazi i vanjski tuš i kompletno opremljena strojarnica. U bazenu su postavljeni masažeri i rasvjeta, te priprema za grijanje.

Ispred kuće je predviđen parking za dva vozila sa nadstrešnicom drvene konstrukcije površine 37m2. Oko kuće su izgrađeni vanjski kameni zidovi visine 1,2 koji se protežu na istočnu i sjevernu stranu parcele. Uz terasu je izrađen prostor duljine 7 m i širine 30 cm za sadnju mediteranskog bilja, dok je na parceli posađeno 12 maslina starih 40 godina.

Zemunik Donji nalazi se u području Ravnih kotara. Ovaj je kraj spoj zemlje, mora, vode i čovjeka, Dalmacija u malom. Poznat je i po raznolikoj tradicionalnoj gastro ponudi, kojoj ćete teško odoljeti. Ukoliko se želite okupati ili istraživati, Sukošan i Bibinje su udaljeni 12 minuta vožnje, Zadar 15 dok ćete do Biograda voziti 30ak minuta. Ovo područje mediteransko sunce obasjava gotov 3.000 sati godišnje, više nego dovoljno za pravi mediteranski ugođaj – blage zime i dulja topla ljeta.