Ovaj oglas je istekao!

Kvalitetno građena kuća na velikom imanju, 7.963 m2, Ogulin

Opereta d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Ogulin, Karlovačka

Telefon  01/3820-050

Oglas pregledan: 80 puta
Šifra oglasa: 5849328

Cijena:
330.000 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Više o nekretnini
Površina okućnice
  • 7.963,00 m²

Opširnije o oglasu

Kvalitetno građena kuća na velikom imanju, 7.963 m2, Ogulin
Kvalitetno građena kuća na velikom imanju, 7.963 m2, Ogulin

Unikatna kuća neto korisne površine od 309,57 m2 smjestila se na velikoj parcelu u gradu Ogulinu.
Parcela je površine 7.963 m2, ravna i jednim dijelom ograđena.
Kuća se sastoji od suterena, prizemlja i kata.
Suterenski dio podrazumijeva dvije garaže, kotlovnicu s ostavom za drva i instaliranim pećima za kruta goriva, lož ulje i električni bojler za centralno grijanje i toplu vodu, te cisternu za lož ulje. Veća ostava (oko 6 x 6 m2) koristi se za druženja i odlaganje vrtne i sportske opreme. Manja ostava koristi se za odlaganje zimnice i ima izlaz u vrt.
Prizemlje je uređen peterosobni stan s dvije spavaće sobe i nusprostorijama (velika kupaonica s toaletom i zasebni toalet), radnom sobom, dnevnim boravkom, blagovaonicom, kuhinjom, radnom sobom uz kuhinju. Klimatizirano.
Kat, odnosno potkrovlje, je uređen u veliki četverosobni stan s nusprostorijama (kupaonica s toaletom).
Svi su dijelovi u funkciji i uporabi.
Uređeni su zidovi, podovi, provedene elektro, vodovodne i kanalizacijske instalacije, instalacija centralnog grijanja, sustav odvodnje oborinskih voda s krova kuće. Peć na kruta goriva promijenjena je 2011. godine, a novi elektrokotao za centralno grijanje instaliran je 2021. Uređaji i peć za lož ulje su redovito servisirani.
Pokrovni sloj krova promijenjen je 2003. god krovnim trapeznim limom, a ispod njega je 7 slojeva termoizolacijskih materijala. Tada su završene drvene obloge u interijeru. Krov je tada i jednostrano nad ulazom u kuću produljen u nadstrešnicu. U stanu u potkrovlju, osim na glavnom pročelju, promijenjena je drvena hrastova stolarija i stavljena plastična stolarija u proljeće 2022. godine. Nova garažna vrata s automatskim upravljanjem postavljena su također 2022.Nova automatska ulazna kolna vrata u vrt i vrata za pješački ulaz postavljena su 2022.
U vrtu sjevernije od kuće je i dovršena poluugrađena pomoćna zgrada u funkciji osnovne zgrade (garaža za motokultivator i kosilice, drvarnica i spremište za alat), dimenzija 8,5 m x 3 m, tlocrtne površine 25,50 m2. U dobrom je stanju, izgrađen sa kvalitetnim drvetom.
Prednost ove nekretnine je i lokacija koja nije u centru mjesta, nego na odvojenom, nešto više izoliranom području, te su mir i privatnost zajamčeni.
Veličina okućnice je dovoljno velika za uzgoj konja, goveda ili drugih domaćih životinja.
Osim uzgoja životinja, može se koristiti za sadnju ratarskih i voćnih kultura.
U samom centru kontinentalne Hrvatske smjestio se grad Ogulin. Nalazi se na pola puta od Zagreba do Rijeke, između nacionalnog parka Plitvička jezera (s juga), šumovitog Gorskog kotara (sa sjeverozapada) i sjevernog Jadrana (sa zapada). Nastao je u prostranoj udolini 323 m nad morem kojom teku dvije rijeke; Dobra i Zagorska Mrežnica.
Ovaj grad je bogat povijesnim znamenitostima i prirodnih ljepota.

Gradovi u blizini: Karlovac, Rijeka, Delnice
Naselja u blizini: Vitunj, Otok Oštarijski, Modruš, Josipdol