Ovaj oglas je istekao!

Investicijska prilika uz more, Vela Luka, 645 m2 parcela sa starinom

Opereta d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Vela Luka, Dubrovačko-neretvanska

Telefon  01/3820-050

Oglas pregledan: 76 puta
Šifra oglasa: 5809193

Cijena:
260.000 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Više o nekretnini
Površina okućnice
  • 645,00 m²

Opširnije o oglasu

Investicijska prilika uz more, Vela Luka, 645 m2 parcela sa starinom
Uređenje postojećeg objekta na području Vela Luke, 1. red do mora

U Veloj Luci, kraj samoga mora, smjestila se starina na parceli ukupne površine 645 m2.
Parcela ima kompletnu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu za glavni i pomoćni objekt. Ta dozvola odnosi se na hotel u stambenom području Vela Luke, no moguća je prenamjena u stambeni objekt s jednom, dvije ili tri jedinice, ili u višestambeni objekt sa četiri jedinice. Cilj je transformirati ovaj objekt tako da zadovolji sve želje i potrebe.
Objekt ima dva ulaza, jedan na istočnoj strani glavne ulice, dok se drugi nalazi na zapadnoj strani sporedne ulice. Parkiralište je omogućeno ispred dvorišta. Također, u blizini su dostupni svi potrebni sadržaji kao što su lječilište, bankomati, konobe te javna plaža, što ga čini idealnim mjestom za život ili iznajmljivanje.
Važno je napomenuti da je za ovaj objekt već izvršena prijava za početak gradnje te su svi komunalni i vodni doprinosi već plaćeni. To znači da se može krenuti s realizacijom vizije odmah, bez brige o administrativnim postupcima.

Prema prostornom planu, pravila gradnje su sljedeća;
kis (koeficijent iskoristivosti) = 1
kig (izgrađenost građevne čestice) = 0,4

Budući da ova nekretnina ima dozvolu za gradnju hotela ili višestambenog objekta, mogućnost iznajmljivanja apartmana ili jedinica za odmor može osigurati stabilan prihod i povrat uloženog kapitala.
Osim toga, ova nekretnina kada se prenamjeni u stambeni objekt s više jedinica je idealan izbor za obitelji koje traže miran i udoban dom blizu mora. Tako obitelji mogu živjeti zajedno, ali i zadržati privatnost u odvojenim stambenim prostorima. Blizina javne plaže i dostupnost potrebnih sadržaja u blizini čine je praktičnom opcijom za obiteljski život.

Vela Luka se nalazi na zapadnom dijelu otoka Korčule, u zaljevu dugom 9,2 km, jednom od najboljih sidrišta na istočnoj obali Jadrana. U široj okolici su slikoviti otočići, duboke uvale, strmo odsječe hridi i plodne pitome zaravni, što ovaj kraj čini mjestom pogodnim za život i za neograničene mogućnosti odmora.

Danas je Vela Luka miran mediteranski gradić, okrenut tradicionalnoj poljoprivredi, ribarstvu i turizmu. Ljepota krajolika i neiskvarena priroda pogodne su za turizam.