Galižana rustikalna kuća s velikom okućnicom

Estate Istra (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Galižana, Vodnjan, Istarska

Telefon  091/221-9218

Oglas je aktivan od 16.04.2024.
Oglas pregledan: 88 puta
Šifra oglasa: 5836354

Cijena:
750.000 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Broj etaža: višekatnica
Stambena površina: 217,00 m²
Broj soba: 5
Godina izgradnje: 2007
Više o nekretnini
Površina okućnice
  • 2.927,00 m²
Dodatno
Garaža
  • parkirno mjesto

Opširnije o oglasu

Galižana rustikalna kuća s pogledom na otočje Brijuni
U blizini Pule, nalazi se malo mjesto Galižana i tu se smjestila ova posebna kuća.
Stambene površine 217 m2 na parceli od 2927 m2.Sastoji se od ulaznog hodnika, kuhinje, blagovaone, dnevnog boravka s kaminom, 2 spavaće sobe, kupaone, toaleta, dvije natkrivene terase površine 25 m2. Kuća ima ravan krov na koji se penjemo vanjskim stepenicama, a uređen je u prostranu terasu s koje se pruža predivan pogled na more i otočje Brijuni. Kuća je uređena s biranim rustikalnim namještajem sa detaljima modernog. Postavljeno je centralno grijanje na plin, ujedno ima i kamin u dnevnom boravku koji u zimskim mjesecima čini čaroban ugođaj. Iza kuće je pomoćna zgrada gdje se nalazi garaža i vinski podrum. Cijela okućnica je lijepo uređena i nju krasi 35 stabala maslina starih do 250 godina.Postavljena je nova keramika, osvježena fasada 2022 godine. Prodaje se namještena. Kompletno imanje je ograđena zidom koji vlasnicima pruža privatnost. Ima mogućnost izgradnje bazena. Imanje je pokriveno kamerama i alarmnim sustavom.
Galižana-Gallesano je jedno od najstarijih mjesta na području Istre čija naseljenost datira još iz prapovijesnog razdoblja. Na ovom je mjestu bio centar pulskog kolonijalnog agera gdje su se ukrštavale rimske ceste, dekumanova i cardo maximus, koje su određivale granice različitih «saltusa» i «centuria» na koje su Rimljani podijelili pulski teritorij kako bi ga dijelom dodijelili svojim ratnim veteranima putem ždrijeba. Ta su se zemljišta nazivala «sors». Naselje Galižana se nalazilo u sredini jednog «sorsa» za koji se može pretpostaviti da je pripadalo veteranu iz područja Galije, naime, latinska inačica naselja je Gallicianum. U 1150. naziv se mijenja u Galisanum, pa i Golisani, a 1303. spominje se naziv Calisanum. Mještani Galižane, i danas, uglavnom su orijentirani na uzgoj tradicionalnih kultura, vinove loze i masline te na stočarstvo proizvodeći izvrsno vino i cijenjeno ekstradjevičansko maslinovo ulje, ovčji sir i ostale domaće proizvode. Pored poljoprivrede i turizam ima značajnu ulogu, osobito u ljetnim mjesecima kada se održavaju, već tradicionalne, fešte Galižanske noći obogaćene folklorom, starim običajima i gastronomskom ponudom karakterističnom za područje Galižane.
Ako ste hedonista u duši i tražite obiteljski dom na mirnoj lokaciji , ovo je za vas. Ujedno može biti idealna prilika za najam tijekom turističke sezone. Kontaktirajte nas!

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga