Kamena kuća, 250 m2

Estate Istra (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Galižana, Vodnjan, Istarska

Telefon  091/221-9218

Oglas je aktivan od 24.04.2024.
Oglas pregledan: 124 puta
Šifra oglasa: 5845995

Cijena:
650.000 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta kuće: kamena kuća
Broj etaža: višekatnica
Stambena površina: 250,00 m²
Broj soba: 8 i više
Energetski certifikat: B
Više o nekretnini
Površina okućnice
  • 1.300,00 m²
Dozvole
  • vlasnički list
  • uporabna dozvola
Dodatno
Garaža
  • parkirno mjesto

Opširnije o oglasu

Galižana barokna vila i depandansa s bazenom
Potpuno renovirana barokna vila iz 17 stoljeća sa depandansom i bazenom na velikoj okućnici.
Glavna rezidencija se prostire prizemlje, 1. kat i potkrovlje. Prizemlje: 70 m2, opremljena čajna kuhinja, veliki blagovaonski stol, Tv soba, kupaona!.kat: 40 m2, dvije dvokrevetne spavaće sobe , tv soba, kupaonaPotkrovlje: 55m2, dvije dvokrevetne spavaće sobe, tv sova i kauč na razvlačenje, 2 kupaoneDepandansa je smještaj koji se proteže kroz prizemlje, 1.kat i potkrovlje.Prizemlje: 30 m2, opremljena ćajna kuhinja, tv soba, kupaona1. kat: 30 m2, tv soba , kupaonaPotkrovlje: 15 m2, tv sobaVanjski prostor površine 1300m2 povezuje ove dvije strukture, lijepo uređeni okoliš sa bazenom.Ova barokna ljepotica kompletno je renovirana 2019 godine, projekt renovacije je napravio arhitekt Emil Jurcan koji je ovoj ljepotici vratio sjaj i ljepotu.
Galižana-Gallesano je jedno od najstarijih mjesta na području Istre čija naseljenost datira još iz prapovijesnog razdoblja. Na ovom je mjestu bio centar pulskog kolonijalnog agera gdje su se ukrštavale rimske ceste, dekumanova i cardo maximus, koje su određivale granice različitih «saltusa» i «centuria» na koje su Rimljani podijelili pulski teritorij kako bi ga dijelom dodijelili svojim ratnim veteranima putem ždrijeba. Ta su se zemljišta nazivala «sors». Naselje Galižana se nalazilo u sredini jednog «sorsa» za koji se može pretpostaviti da je pripadalo veteranu iz područja Galije, naime, latinska inačica naselja je Gallicianum. U 1150. naziv se mijenja u Galisanum, pa i Golisani, a 1303. spominje se naziv Calisanum. Mještani Galižane, i danas, uglavnom su orijentirani na uzgoj tradicionalnih kultura, vinove loze i masline te na stočarstvo proizvodeći izvrsno vino i cijenjeno ekstradjevičansko maslinovo ulje, ovčji sir i ostale domaće proizvode. Pored poljoprivrede i turizam ima značajnu ulogu, osobito u ljetnim mjesecima kada se održavaju, već tradicionalne, fešte Galižanske noći obogaćene folklorom, starim običajima i gastronomskom ponudom karakterističnom za područje Galižane.
Ovo prekrasno imanje uspješno posluje u turizmu, kapacitet je 16 osoba. Tražite li uhodan posao ovo moze biti za vas. Ako ste hedonista u duši može biti i vaš dom.Nazovite nas!

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga