Ovaj oglas je istekao!

Sveta Nedelja (parcela za gradnju kleti 60 m2 - 180 m2), vinograd, 1.924 m2

Samopozitiva (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Mala Gorica, Sveta Nedelja, Zagrebačka (Pogledaj na karti)

Telefon  099/352-0742

Oglas pregledan: 294 puta
Šifra oglasa: 1245208

Cijena:
32.700 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta zemljišta: Poljoprivredno
Površina: 1.924,00 m²
Dozvole: vlasnički list
Blizina javnog prijevoza: Da

Opširnije o oglasu

SVETA NEDELJA – Na vrhu brijega iznad Male Gorice, 200 m od crkve Sv. Marije Magdalene – prodaje se vinograd (parcela za gradnju kleti), ulica Svete Marije Magdalene
Površina 1.924 m2 – prema staroj izmjeri kada smo kupovali zemlju bilo je 568 hvati (2.042m2) – rađeno je spajanje zemljišnih knjiga i sad je 1.924 m2
Širina parcele je na gornjem dijelu koja ide uz cestu 32 m, parcela ide u trokut prema dolje i na kraju završava na poljskom putu.
Dokumentacija 100% uredna – vlasništvo 1/1
Napravljena posebna geodetska podloga
Nadmorska visina 250 m
Vinograd ima pad terena prema istoku – pogled prema Zagrebu (parcela je osunčana od svitanja do jedan sat prije zalaska sunca)
Do parcele je nedavno većim dijelom asfaltirana cesta
Do parcele dovedena struja
Prošle godine uređena međa do ceste i posađena živica od lovor višnje
Udaljenost od centra Zagreba do parcele cca 20 km (uobičajeno vrijeme putovanja od centra Zagreba cca 30 min)
Sa parcele se pruža prekrasan pogled na Zagreb, Medvednicu i dio Zagorja
Prema prostornom uređenju Svete Nedjelje u vinogradu ove veličine dozvoljena je gradnja kleti do tlocrtne veličine površine 60 m2 – što znači da se može napraviti podrum, prizemlje i potkrovlje ukupne površine do 180 m2. (Naravno sve u gabaritima i uvijetima koje propisuje zakon – ova parcela udovoljava sve uvijete, pod vinogradom, min. 3 godine nasad vinograda, dovoljnu širinu). Klet može biti od cigle ili drveta. U krugu od 200 m od parcele u zadnjih nekoliko godina napravljene su 3 kleti dvije drvene i jedna zidana.
Za klet nije potrebna građevinska dozvola, već je potrebno zadovoljiti uvijete za gradnju i dobiti suglasnost u općini.
U vlasništvu smo zemlje desetak godina, sve smo uredili i pripremili za gradnju kleti, posadili smo prije 8 godina vinograd u gornjem dijelu – u doljnjem dijelu je stari vinograd sa starim sortama grožđa, nikada u ovih 10 godina vinograd niti bilo koji dio zemlje nije tretiran sa bilo kakvim kemikalijama, štoviše zemlja se odmarala, ove godine smo nabrali 250 kg najekološkijeg grožđa.

Parcela se nalazi na šetnici i biciklističkoj stazi – sve staze su obilježene i ucrtane u karte, prekrasan dio za šetnje, jesensko branje kestenja i gljiva u okolnim šumama.

Ova zemlja je idealna za obitelj koja se želi maknuti od gradske vreve, a opet biti blizu grada (pogled na Zagreb je fascinantan – pogotovo u noćnim satima kada svijetla grada sjaje u daljini).

Tražite prelijepo mjesto pod suncem s prekrasanim pogledom na Vaš Zagreb – našli ste ga.
Cijena 17 EUR = 1 m2
Sve je istinito i uredno - kupujete od normalnih i poštenih ljudi – a takve i kupce tražimo – normalne, poštene s dobrim namjerama.
HVALA