Ovaj oglas je istekao!

Pampas lila, najdomljivija ukrasna trava u vašem dvorištu / 40 sjemenki

Lokacija  Šibenik, Šibensko-kninska

Telefon  099/499-7440

Oglas pregledan: 2500 puta
Šifra oglasa: 1644752

Cijena:
2,65 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu

Opširnije o oglasu

Najdomljivija ukrasna trava u vašem dvorištu

Ova prekrasna višegodišnja biljka može narasti i više od 2 metra u visinu i 1, 20 metara u širinu. Ima zeleno lišće i od kraja ljeta na vrhovima velike ljubičaste metličaste cvjetove. Toliko je lijepa i impresivna da ne može proći nezamijećena. Možete je po zimi rezati, posušiti i upotrijebiti kao ukras i u zatvorenom prostoru , a možete je i ostaviti cijele zime i na otvorenom.
Otporna je na niske temperature. Sadi se u vrtove ali i u tegle. Voli mnogo sunca, barem 6 sati dnevno, tako najuspješnije raste i boja cvjetova je izrazitija. Cvate od rujna do listopada.
Jednostavna je za sadnju. Možete sjeme posaditi u proljeće, kada prestane prijetnja od smrzavanja, direktno u vrt. Sjeme samo utisnite u zemlju i lagano zalijte, pazeći pri tome da voda ne odnese sjeme koje je vrlo sitno. Još je jednostavnije prethodno navlaženo sjeme utisnite u zemlju u tegle, pa kada nikne busen trave i biljka ojača presaditi je u vrt ili ako želite možete je i ostaviti u tegli, samo kako biljka jača, presadite je u veču teglu. Pazite samo da je sjeme vlažno dok ne dođe do klijanja (od 14 do 21 dan).
Kako je sjeme sitno pomiješajte ga sa suhim sitnim pjeskom. Sjeme će biti ravnomjerno raspoređeno i na taj način ćete označiti mjesto sjetve.
Kada se ukorijeni više joj nije potrebna posebna njega, u prvoj godini zalijevajte je svakih par tjedana, a kasnije samo ako dođe do izrazite suše. Posebno održavanje kod odrasle biljke nije potrebno.

Sjeme šaljemo putem pošte isti ili sljedeći radni dan, plačanje je prilikom preuzimanja. Dostavu plača kupac po cjeniku hr pošte.

Ljubazno vas molim da vašu narudžbu i adresu dostave javite u sms poruci.
Slobodno nazovite ako imate bilo kakvih upita na broj iz oglasa.