Tar-Vabriga, građevinsko zemljište 8.254 m2

AGATHIAS d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Vabriga, Poreč, Istarska

Telefon  091/411-2000

Oglas je aktivan od 02.03.2023.
Oglas pregledan: 590 puta
Šifra oglasa: 5211790

Cijena:
1.403.180 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta zemljišta: Građevinsko
Površina: 8.254,00 m²

Opširnije o oglasu

Tar-Vabriga, građevinsko zemljište 8.254 m2
Prodaje se građevinsko zemljište ukupne površine 8.254 m2 u općini Tar-Vabriga. 
Prema kartografskom prikazu 1. \"Korištenje i namjena površina\" predmetne katastarske čestice nalaze se u izdvojenom građevinskom području izvan naselja ugostiteljsko turističke namjene. Prema kartografskom prikazu 1. \"Korištenje i namjena površine\" predmetne katastarske čestice nalaze se na području oznake T1 - ugostiteljsko-turistička namjena - hotel. Površine ugostiteljsko- turističke namjene - hotel (T1), određene su za smještaj hotelskog kompleksa tj. namijenjene su smještaju ugostiteljsko-turističkih građevina - hotel  ( ili hotel s depandansama) i vile, s pratećim sadržajima ( sportsko-rekreacijskim, poslovnim uslužnim, zabavnim, komunalnim i infrastrukturnim i drugim sadržajima koji su kompatibilni i u funkciji su osnovne ugostiteljskoturističke namjene). Prema kartografskom prikazu 4. \"Način i uvjeti gradnje\" nalaze se na području oznake T1-1, u kojoj zoni se uz hotel mogu graditi i vile; tako da hotel ima najmanje 70% i vile 30% smještajnog kapaciteta. Obje čestice se nalaze unutar zaštićenog obalnog pojasa mora (ZOP-a).
Vlasnik parcele je napravio idejno rješenje za izgradnju hotela.
Prisutnost obližnjih zračnih luka Portorož, Pula i Rijeka te solidna željeznička i cestovna umreženost ovoj nekretnini daju izvjesnu komparativnu prednost. U samoj općini Tar-Vabriga je broj dolazaka i noćenja u porastu. U 2022. godini zabilježeno je 255.434 dolazaka (rast 38% u odnosu na prethodnu godinu) te 1.934.010 noćenja (rast 26% u odnosu na prethodnu godinu).
Osim već poznatog stacionarnog turizma u mnogobrojnim hotelima, apartmanskim naseljima, kampovima, privatnom smještaju, danas se u Istri sve više razvija nautički turizam, kongresni, izletnički, lovni i ribolovni, agroturizam, kulturni, eno-gastronomski, sportsko-rekreacijski, ronilački, konjički te ekološki turizam što dodatno produžuje trajanje turističke sezone te je argument više za razmatranje investiranja u ovu nekretninu smještenu na najvećem jadranskom poluotoku i za mnoge jednim od najljepših dijelova naše obale.

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga