NONI Tahitian Sok

Lokacija  Inozemstvo

Telefon  +387 62 919 551

Oglas je aktivan od 28.08.2020.
Oglas pregledan: 333 puta
Šifra oglasa: 4210420

cijena: 300 kn
Moguća dostava na Vašu kućnu adresu

Opširnije o oglasu

Morinda citrifolia, poznatija kao noni, zimzeleno je stablo koje daje neugledne plodove krumpirastog oblika.

Noni raste pretežito oko Tihog oceana, jugoistočne Azije, Australije i Indije te često raste među tokovima lave.

Poznat kao narodni lijek za brojne bolesti, plod nonija zajedno s lišćem, cvijećem, stabljikom, korom i korijenjem koristi se za liječenje mnogih tegoba i oboljenja.

Konkretnije, poznato je da noni pomaže kod bolova u zglobovima i kožnih bolesti, a istraživači ga istražuju kao moguće sredstvo za ozdravljenje kroničnih stanja kao što su kardiovaskularne bolesti i dijabetes.

Često se nalazi u kombinaciji sa sokom od grožđa/šumskog voća, vjerojatno zato što sok od grožđa/šumskog voća pomaže sakriti neugodan gorak okus koji noni posjeduje.

Njegova popularnost kao dodatak prehrani razvila se, uglavnom zbog flavonoida koje sadrže, a kojima se pripisuju mnoga terapijska djelovanja:

- antioksidativna,
- antibakterijska,
- anitvirusna,
- protuupalna,
- antitumorska
1. Noni je iznimno jak antioksidans
Vjerojatno ste čuli puno o antioksidansima. Hrana koja sadrži antioksidanse je važna jer može pomoći u sprječavanju oštećenja stanica koje uzrokuju bolesti.

Uobičajeni antioksidansi su antocijanini, beta-karoten, katehin, koenzim Q10, flavonoidi, lipoična kiselina, lutein, likopen, selen i vitamini C i E, koji se mogu naći u mnogim prehrambenim namirnicama kao i dodacima prehrani.

Noni je jedan od bogatijih izvora gdje možete pronaći mnoge od tih antioksidansa.

Antioksidansi pomažu smanjiti oštećenja uzrokovana stanicama zbog oksidativnog stresa. Ovaj oksidativni stres može doći iz slobodnih radikala, koje su vrlo nestabilne molekule i prirodno nastaju kada tijelo pretvori hranu u energiju, kao što je to kada vježbate.

Istraživači vjeruju da oksidativni stres utječe na mnoge bolesti kao što su:

rak,
kardiovaskularne bolesti,
dijabetes,
Alzheimerova bolest,
Parkinsonova bolest i
degeneracija povezana sa starenjem.
2. Priča se da noni sprječava razvijanje stanica raka
U narodu se govori kako noni posjeduje antikancerogena svojstva antrakinona koji se prirodno pojavljuju u fenolnim spojevima.

Oni mogu spriječiti ulazak glukoze u tumorske stanice te sprječiti metastaze, što u konačnici dovodi do stanične smrti. Ovo zauzvrat pomaže u usporavanju rasta stanica raka.3. Noni jača imunitet

Istraživanja objavljena u časopisu "Journal of Natural Products" pokazuju da su "nova masna kiselina, novi derivat askorbinske kiseline i novi iridoidni glikozid, metabolit važni za metabolizam", zajedno s 13 spojeva pronađenih u noni soku posebno važni za pravilno funkcioniranje organizma.

Istraživanje je pokazalo poboljšanje i na temu detoksikacije (izbacivanje toksina tj.štetnih tvari iz organizma) zbog enzima koji čine noni sok snažnim i protuupalnim.

Dodavanjem noni soka u vašu prehranu, organizam ćete opskrbiti s hranjivim tvarima koje mogu smanjiti, čak i pomoći u eliminiranju upala pronađenih u tijelu. Dodatno, aminokiseline pronađene u noni soku mogu pomoći u poticanju imunološkog sustava.

Noni sadrži čak 17 aminokiselina, ali serin, arginin i metionin koji se nalaze u noni posebno su korisni u održavanju jakog imuniteta.4. Noni pomaže u smanjivanju kolesterola

Provedena je studija na pušačima koji zbog pušenja nose visok rizik kada je kolesterol u pitanju. Studija, koja je objavljena u "Scientific World Journalu", dala je rezultate istraživanja na velikim ovisnicima o pušenju koje su promatrali svakodnevno tijekom 30 dana. Rezultati su otkrili mnogo nižu razinu kolesterola i triglicerida nakon konzumiranja noni soka i prema tome manje upala u organizmu.

Nije tajna da cigarete uzrokuju velik dio oštećenja stanica unutar organizma. U izvješću stoji da je pušenje cigareta glavni uzrok kardiovaskularnih bolesti i razlog za jedan od tri smrtna slučaja povezana s kardiovaskularnim bolestima.

Pušenje podiže trigliceride, snižava "dobar" HDL kolesterol, uzrokuje krvne ugruške - za koje se zna da blokiraju protok krvi u srce i mozak - i mogu uzrokovati povećanje nakupljanja plaka unutar tijela, posebno masti, kolesterola i kalcija u krvnim žilama.

Noni sok može pomoći u smanjenju razina kolesterola, kao naravno i prestanak pušenja cigareta.5. Noni sok oporavlja stanice organizma
Noni može biti savršen za stanični popravak. Sadrži bezbojne alkaloide, a alkaloidi su ključni za održavanje zdrave ravnoteže u tijelu. Istraživanja pokazuju da tijelo zapravo proizvodi alkaloid zvan xeronin, koji aktivira enzime.

Prema dr. Ralphu Heinickeu, biokemičaru, xeronin je neophodan za naše tijelo.

Kako se noni plod uklapa u sve ovo? Noni sadrži samo male količine xeronina, ali sok sadrži i prokseronin. Proxeronin je poseban koloid koji potiče oslobađanje xeronina u crijevnom traktu kada dođe u dodir s određenim enzimom koji se nalazi u noni soku, a to može značajno poboljšati staničnu funkciju.

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga
Povratak na vrh