Ovaj oglas je istekao!

Luj XVI., stolni mehanički sat

EX-MALL d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Grad Zagreb

Telefon  01/2440-052

Oglas pregledan: 196 puta
Šifra oglasa: 3634962

Cijena:
436,66 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu

Opširnije o oglasu

STOLNI MEHANIČKI SAT
Ekskluzivna ponuda talijanske firme "Gallo"
Garancija: 5 godina

Ovaj bogato ukrašen sat predstavlja reprodukciju stolnog sata u francuskom stilu iz 15.- 16. stoljeća. Tvorac originala po kojem je napravljena ova reprodukcija je umjetnik-majstor Mousset iz Pariza a nastao je 1719. godine.Sat nosi naziv prema francuskom kralju Louisu XVI. iz dinastije Bourbon.

Talijanska firma „GALLO“ iz Sant´Ippolita njeguje tradicionalni način vrhunske izrade satova u tehnici intarzije koju je naslijedila od poznatih talijanskih intarzista kao što su Giovani Veronese, Giuliano i Benedetto da Maiano, Antonio Barili i Domenico del Tasso.

Firma „GALLO“ proizvodi prestižna djela istinske i ekskluzivne umjetnosti kao i raskošne reprodukcije starinskih majstora. Brojčanici, utezi i njihala u cijelosti se proizvode u tvornici u Italiji, a mehanizmi za pokretanje u prestižnoj njemačkoj firmi "Hermle". Rezultat toga je savršen spoj talijanskog dizajna i njemačke preciznosti.

* Sat: 740 x 370 x 160 mm

* Kučište sata od drva sa ručno rađenim intarzijama od različitog drva.

* Fino izrađeni ornamenti od lijevane mjedi sa 24 Kt pozlatom, ( French gold) .

* Brojčanik od mjedi pozlaćen sa brojevima od porculana ‘GALLO’ Italija.

* Pogon na opruge, navijanje ključem svakih 14 dana.

* mehanizam ‘’Hermle’’ Njemačka.

* Din-Don zvuk ( 2 zvonca) na pola sata otkucava 1 put na puni sat otkucava točan broj sati.

O intarzijama: Ovaj sat izrađen je sa vrhunskim intarzijama. Riječ intarzija dolazi iz talijanskog jezika, (od intarsiare - umetati, ulagati), a označava tehniku dekoracije i izrade slikovitih mozaika umetanjem ornamenata ili figura od komadića raznobojnog drva, metala, slonove kosti, sedefa i sl. u osnovu od najčešće drvenih površina. Različite vrste drveta se mogu koristiti za izvođenje intarzija, ali najčešće se rabe skupocjeni, rijetki i egzotični komadi orahovine, ebanovine, palisandrovine, mahagonija, te ružina i kruškova drva.

Ova tehnika potječe još iz doba egipatskih faraona, a bila je raširena u drevnoj Perziji, Indiji, Kini i Rimskom carstvu. Bogata vlastela Italije i Njemačke u 16. stoljeću je zapošljavala majstore intarzije za izradu dragocjenih predmeta pokućstva. Vrlo zahtjevnom izradom, koja uključuje precizno rezanje, umetanje, struganje, guljenje, ljepljenje i poliranje površina raznobojnih komada furnira, nastala su kućišta ovih satova izuzetne ljepote i šarma.

Kućišta, brojčanici i klatna proizvedeni su na tradicionalni način u Italiji u firmi Gallo, a mehanizam dolazi iz njemačke firme Hermle. Rezultat tog spoja predstavljaju satovi koji čine savršeni spoj talijanskog dizajna i njemačke preciznosti.

Pogledajte našu cjelokupnu ponudu na www.exmall.hr
EX-MALL d.o.o. Podvršje 6, 10000 Zagreb (Maksimir, ispod bolnice Rebro), Hrvatska Tel: 01/2440 052 (8-15h) Fax: 01/2421 752 Servis: 01/2421 747 (8-15h) email: [email protected]