Sidro delta - vrhunsko Inox 316 - doživota garancija, težina cca 30kg

Lokacija  Grad Zagreb

Telefon  099/808-2202

Oglas je aktivan od 28.12.2020.
Oglas pregledan: 552 puta
Šifra oglasa: 4047699

cijena: 7.554 kn
približno: € 1.000
Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Novo/Rabljeno: Rabljeno
Stanje: odlično

Opširnije o oglasu

Sidro delta - vrhunsko Inox 316 - izvedba sa doživotnom garancijom, težina cca 30 kg. U dučanu sidro košta 3000 eur-a. Uz sidro gratis dobivate i spojnicu sidro -lanac koja inače košta cca 150 eur. Sidro je pogodno za sve vrste plovila, liježe na skoro sve vrste vodilica, te se lijepo uklapa u pramčani dio plovila i podiže vrijednost i vizualni izgled vašeg broda. Sidro izgleda fantastično.

Za upotrebu kod motornih plovila do 23m, jedrlica do 19,5m, te regatnih plovila do 30m.

Jake strane ovog sidra jesu: vrhunsko prijanjanje uz svaki tip podmorja (uključujući i alge), brzina ukopavanja prilikom zaokretanja plovila, stvarna sposobnost boljeg prijanjanja kod povećanja snage vjetra. Izvršeni višestruki testovi potvrdjuju da Delta sidro najbolje drži dno u odnosu na njegovu težinu.

Ovo sidro je sidro nove generacije, dizajnirano na način da se ukopava sve dublje i dublje te nikada ne popušta i pri najnepovoljnijim vremenskim i podvodnim uvjetima. Sidro se nalazi u Zagrebu.

Glavne karakteristike spojnice sidro-lanac:

svaki puta okreće sidro u pravom smjeru prilikom postavljanja na nosač
spaja lanac i sidro jednostavno i efikasno
ima veću prekidnu čvrstoću od Inox lanca
kuglasta konstrukcija omogućava okretanje u svim smjerovima
izrađena je od kvalitetnog 316 Inox-a

Postoji stara mornarska poslovica da brod vrijedi onoliko koliko vrijedi sidro koje brod nosi na sebi. Neki pak vjeruju da je sidro na brodu važnije od motora. Pravu važnost sidra na brodu poznaju samo oni koji su sa svojim prijateljima i obiteljima bili usidreni na brodu a da ih je pritom uhvatilo nevrijeme. Onda se doista zapitate da li želite povjeriti vaš vlastiti život i živote svojih bližnjih sidru koje sada imate na brodu?

Ovo sidro je dokaz kako su dobar dizajn, raspored težina, te ispravno postavljeno težište jako važni kod sidrenja. Zbog tih parametara ovo sidro automatski ispada iz svoga ležišta, te kod pada na morsko dno u bilo kojem položaju samo se postavlja u položaj za ukopavanje, a zatim se samoukopava sve više i više - dok je kod vađenja potrebna mala sila da se oslobodi zagrljaja morskog dna. Ovakve karakteristike su se postigle inovativnim i patentiranim djelovanjem koje ovo Inox brodsko sidro prikazuje.

Osnovne karakteristike sidra:

Prilikom pada na morsko dno odmah se postavlja u poziciju za samoukopavanje
Ukopava se sve dublje i odlično drži kod nepovoljnih vremenskih uvjeta
Čak i kod promjene smjera vjetra nikada ne popušta
Kod spuštanja automatski pada sa nosača sidra
Lagano se otkači od morskog dna kod vađenja sidra
Samo se pozicionira na nosač sidra
Pošto je ručno izrađen od Inox-a 316 jako efektno izgleda i podiže vrijednost vašeg plovila

Opis karakteristika Sidra:

Cilindrična konstrukcija struka omogućava da težina bude koncentrirana na tijelu sidra kako bi se postigla povoljnija pozicija težišta
Zakrivljeni vrh je posebnost ovog sidra i omogućava automatsko ukopavanje i služi kao vodilica za što dublje ukopavanje
Bočne vodilice za promjenu smjera osiguravaju kontinuirano ukapanje kad vjetar promjeni smjer i nastoji otkopati sidro
Točka maksimalne nosivosti, zbog cilindričnog struka ostvaruje se veća površina spoja sa tjelom sidra nego kod konvencionalnih sidara što omogućava veću nosivost te rezultira većom sigurnosti i zateznom silom sidra koje nikada ne popušta
Ravno dno, jednom kad zaželite izvaditi sidro sa morskog dna važno je da se ta operacija obavi jednostavno bez velikih naprezanja motora sidrenog vitla, tada vam kod ovog sidra pomaže veliko ravno dno koje je oslonac kod vađenja (brod mora biti pozicioniran direktno iznad sidra)
Zaštita od lanca, često se desi da se lanac omota oko struka sidra te onemogućava ukopavanje. Dobar design omogućava da se lanac jednostavno nemože omotati oko struka sidra ugradnjom profila koji ujedno služi za vezanje sigurnosnog konopa za vađenje sidra
Ojačano oko čak i kod najekstremnijih uvjeta i sila struk sidra se neće oštetiti, savinuti niti slomiti

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga
Povratak na vrh