Ancistrusi

Lokacija  Sesvete, Grad Zagreb

Telefon  098/668-833

Oglas je aktivan od 06.10.2019.
Oglas otvoren: 400 puta
Šifra oglasa: 3466625

cijena: 10 kn

Opširnije o oglasu

Među akvaristima Ancistrusi su vrlo popularne ribice upravo zbog svoje prehrane. Cijenjeni su algojedi, vrlo korisni u suzbijanju akvarijskih algi. Posebno dobro čiste alge sa stakla, ali također će rado pobrstiti alge na biljkama, panju i podlozi.
Iako su porijeklom iz bistrih tropskih voda Južne Amerike, Ancistrusi su vrlo otporne ribe i preživjet će u raznim nepovoljnim uvjetima.
Za razliku od nekih drugih čistača koji često s vremenom prerastu početni akvarij, Ancistrusi narastu najviše oko 12 cm, pa gotovo svaki akvarij za njih može ostati trajni dom.
U normalnim akvarijskim uvjetima Ancistruse nije potrebno posebno hraniti, budući da se njihova prehrana sastoji od algi i ostataka riblje hrane. Jako su miroljubivi i odlično se slažu sa svim akvarijskim ribicama, puževima i kozicama, koje neće napadati između ostalog i zato što su biljojedi.
U svakom slučaju, ako imate akvarij, a nemate Ancistruse, brzo ih nabavite, jer su izrazito miroljubive i korisne ribice zanimljivog izgleda, često puta i komične, koje znaju zabaviti svojim ponašanjem.
Moguća je i zamjena za druge slatkovodne akvarijske ribice ili kozice.
Pogledajte i moje ostale oglase, pa ćete možda pronaći akvarijski pribor, akvarijske biljke ili akvarijske životinje koje bi Vas mogle zanimati.

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga
Povratak na vrh