Ovaj oglas trenutno nije aktivan!

LUJ XV. - stolni mehanički sat sa stalkom

Lokacija  Maksimir, Grad Zagreb

Telefon  01/2440-052

Oglas pregledan: 560 puta
Šifra oglasa: 2454558

cijena: 3.290 kn
Moguća dostava na Vašu kućnu adresu

Opširnije o oglasu

Ekskluzivna ponuda talijanske firme "Gallo"
Garancija: 5 godina

Ovaj bogato ukrašen sat sa stalkom za pričvršćenje na zid predstavlja reprodukciju stolnog sata u francuskom stilu iz 15.- 16. stoljeća. Tvorac originala po kojem je napravljena ova reprodukcija je umjetnik-majstor Dela Ruelle a nastao je 1775. godine. Sat nosi naziv prema francuskom kralju Louisu XV. iz dinastije Bourbon.

Talijanska firma „GALLO“ iz Sant´Ippolita njeguje tradicionalni način vrhunske izrade satova u tehnici intarzije koju je naslijedila od poznatih talijanskih intarzista kao što su Giovani Veronese, Giuliano i Benedetto da Maiano, Antonio Barili i Domenico del Tasso.

Firma „GALLO“ proizvodi prestižna djela istinske i ekskluzivne umjetnosti kao i raskošne reprodukcije starinskih majstora. Brojčanici, utezi i njihala u cijelosti se proizvode u tvornici u Italiji, a mehanizmi za pokretanje u prestižnoj Njemačkoj firmi "Hermle". Rezultat je savršen spoj talijanskog dizajna i njemačke preciznosti.

* Kučište sata i konzola izrađeni od drva sa ručno ugrađenim intarzijama od visokopoliranog metala.
* Fino izrađeni ornamenti sa 24 Kt pozlatom, (French gold).
* Brojčanik od mjedi pozlaćen sa brojevima od porculana ‘GALLO’ Italija.
* Pogon na opruge, navijanje ključem svakih 8 dana.
* mehanizam ‘’Hermle’’ Njemačka
* Din-Don zvuk ( 2 zvonca) - na pola sata otkucava jedanput, na puni sat otkucava točan broj sati.

Sat: 570 x 270 x 140 mm - 7,50 kg
Konzola: 300 x 160 x 190 mm - 2,50 g

O intarzijama:

Ovaj sat izrađen je sa vrhunskim intarzijama. Riječ intarzija dolazi iz talijanskog jezika, (od intarsiare - umetati, ulagati), a označava tehniku dekoracije i izrade slikovitih mozaika umetanjem ornamenata ili figura od komadića raznobojnog drva, metala, slonove kosti, sedefa i sl. u osnovu od najčešće drvenih površina.

Različite vrste drveta se mogu koristiti za izvođenje intarzija, ali najčešće se rabe skupocjeni, rijetki i egzotični komadi orahovine, ebanovine, palisandrovine, mahagonija, te ružina i kruškova drva.

Ova tehnika potječe još iz doba egipatskih faraona, a bila je raširena u drevnoj Perziji, Indiji, Kini i Rimskom carstvu. Bogata vlastela Italije i Njemačke u 16. stoljeću je zapošljavala majstore intarzije za izradu dragocjenih predmeta pokućstva.

Vrlo zahtjevnom izradom, koja uključuje precizno rezanje, umetanje, struganje, guljenje, ljepljenje i poliranje površina raznobojnih komada furnira, nastala su kućišta ovih satova izuzetne ljepote i šarma.

Pogledajte našu cjelokupnu ponudu na www.exmall.hr
EX-MALL d.o.o. Podvršje 6, 10000 Zagreb (Maksimir, ispod bolnice Rebro), Hrvatska Tel: 01/2440 052 (8-15h) Fax: 01/2421 752 Servis: 01/2421 747 (8-15h) email: exmall@exmall.hr

Povratak na vrh