Ovaj oglas je istekao!

Kadifice - domaće sjeme prodajem

Lokacija  Krapinsko-zagorska

Telefon  099/769-4619

Oglas pregledan: 378 puta
Šifra oglasa: 3513269

Cijena:
2,65 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu

Opširnije o oglasu

Prodajem sjeme kadifica. Sjeme u ponudi je domaće sjeme skupljeno ručno u mom vrtu s odabranih biljaka. Dakle, radi se o višku vlastitih sjemenki.
Cijena paketića sa 1000 sjemenki je 30 kuna, ili 2000 sjemenki za 45 kuna.

Sjeme šaljem poštom, poštarinu plaća kupac.
Cijena poštarine za preporučenu pošiljku je 17 kuna (najsigurnije - plača se po preuzimanju paketa od poštara ili na pošti), a za običnu pošiljku - pismo, je 3 kune.
Zvati poslije 16,00 sati.

Kadifa je jedna od najpopularnijih ljetnih cvjetnica i tradicionalna je stanovnica mnogih naših vrtova, dvorišta, balkona. Kadifa (lat. Tagetes), a naziva se još i kadifica, kadipa, kranjčec. Grmolikog je oblika, izrazito jakog mirisa, a potječu iz vrućih i suhih staništa Novog Meksika i SAD-a, osim jedne vrste potječe iz Afrike. Vrtno cvijeće

Kadifa je jedna od najpopularnijih ljetnih cvjetnica i tradicionalna je stanovnica mnogih vrtova, dvorišta, i balkona. Kadifa (lat. Tagetes), a naziva se još i kadifica, kadipa, kranjče, je rod biljaka iz porodice glavočika (Asteraceae) a ima ih oko 60 vrsta. Izrazito jakog je mirisa, grmolikog je oblika, a potječu iz vrućih i suhih staništa Novog Meksika i SAD-a.
Odličan je izbor za svaki vrt jer u trenutku kad završi cvjetanje lukovičastog cvijeća, ona cvate. Odličan je izbor i zbog toga što je veoma jednostavna za uzgoj i njegu.
Sije se u travnju i svibnju, na otvorenom, a može se sijati u male rasadnike ili izravno na mjesta na kojima je želite uzgojiti.
Kad jednom nabavite sjeme ovog lijepog cvijeta, nikad više ga ne morate kupiti. Velika je vjerojatnost da će kadifa sama svake godine nicati na istom mjestu u vrtu, a da bi bili sigurni da ćete je imati i sljedeće godine.

Kadifa je zahvalna i zbog toga što cvate jako dugo, od lipnja pa sve do zime. Budući da postoji mnogo vrsta svatko može za sebe izabrati onu koja mu najviše odgovara, birajući odgovarajuću boju, oblik i veličinu cvijeta te visinu biljke.