Ovaj oglas je istekao!

Crnooka pupavica - Rudbeckia fulgida - sjeme i sadnice

Lokacija  Krapinsko-zagorska

Telefon  099/769-4619

Oglas pregledan: 312 puta
Šifra oglasa: 3513273

Cijena:
3,98 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu

Opširnije o oglasu

Prodajem sjeme i sadnice Crnooke pupavice - Rudbeckia fulgida, i to paketić od 700 sjemenki za 30 kuna. Sjeme je iz mog vlastitog vrta te je višak vlastitog sjemenja. Sadnice prodajem po 1 kunu / komad.
Sjeme šaljem poštom, poštarinu plaća kupac.
Cijena poštarine za preporučenu pošiljku je 17 kuna (najsigurnije - plača se po preuzimanju paketa od poštara ili na pošti), a za običnu pošiljku - pismo, je 3 kune.

Rudbeckia ili crnooka pupavica spada u porodicu glavočika (Asteraceae), te je porijeklom iz Sjeverne Amerike. Grmolikog je rasta i obilne cvatnje. Može se sijati u rano proljeće u 3. mjesecu u teglice u zatvorenom, ili u 4. mjesecu direktno na otvoreno. Uzgojena iz sjemenja prve godine cvate prvi put potkraj ljeta. Tokom godina sve se više umnožava u grm, pa ju je potrebno rasađivati ako se previše razraste.
Rudbeckia fulgida počinje cvasti krajem srpnja i početkom kolovoza, te sa tako idealno nadovezuje u vrtu i osigurava divno šarenilo u vrtu i u kolovozu:.Ovo je doista dražesna cvjetnica koje u glavnini prilično dobro podnosi sušu, te ju svakako preporučam u vrtovima. Svojom veselom žutom bojom jako uljepšava pogled na vrt u kolovozu.