Zagreb Coffee & Chocofest

Od 11. veljače dođite na najveći zagrebački trg i zaljubite se u čokoladu i kavu!

Jubilarni 5. festival kave i čokolade - Zagreb Coffe & Chocofest od 11. do 14 veljače na Trgu bana Jelačića bit će nezaobilazna destinacija svih ljubitelja hedonizma i slatkih užitaka koje nepcu pružaju kava i čokolada. Tijekom četiri dana festivala predstavit će se najbolji od najboljih hrvatskih i svjetskih proizvođača kave i čokolade. Kroz različite promocije, radionice i prigodnu prodaju brojni hrvatski i inozemni proizvođači predstavit će najnovije trendove u gastronomiji i industriji kave i čokolade.

Posjetitelji festivala moći će premijerno na hrvatskom tržištu uživati u kavama poznatog bečkog brenda kave, a spreman je i vinatge cafe kombi izvan šatora na kojem će se moći popiti kava i pronaći nešto za poklon za Valentinovo.

U četvrtak 11. veljače Marinko Biškić i Nadalina predstavit će priču od zrna kakovca do gotove čokolade – cijeli proces proizvodnje ispričan na način jednog pankera i ozbiljnog chocolatiera. Oni željni pustolovina uživat će u putopisu Ivane Orešić pod nazivom „Kava – crno zlato jugoistočne Azije“, a oni željni dobre glazbe moći će zaplesati na melodije koje nam je pripremila Danijela Večerinović.

U petak 12. veljače naša poznata književnica Julijana Matanović uz kavu će nam pričati priče o kavi i predstaviti svoju knjigu „I na početku i na kraju bijaše kava“. Ljubitelji vina također će doći na svoje – ovaj put u radionici spajanja vina i čokolade.

O psihološkom utjecaju čokolade i kave, kao i njihovim posljedicama moći će se saznati na prezentacji psihologinje Vanje Varge iz Centra za kulturu prehrane.

Subota je rezervirana za zabavu i umjetnost. U festivalskom paviljonu jedna od naših najboljih slastičarki Dragica Lukin radit će skulture od čokolade. U večernjim satima DJ će dodatno zagrijati atmosferu uz glazbene hitove 70-tih, a na vanjskoj pozornici očekuje nas cjelodnevna zabavni program.

Nedjelja je dječji dan – u suradnji sa portalom Djeca.hr organizirane su kulinarske i kreativne radionice za djecu.
Nedjelja je i dan za humanitarnu akciju, pa će se uz tortu od 15 m organizirati zajednička akcija prodaje torte u humanitarne svrhe.

Povodom Dana zaljubljenih svi posjetitelji zaljubljeni u kavu i čokoladu moći će se na Trgu bana Jelačića zagrliti i slikati sa velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem, najavili su, među ostalim, organizatori.

Vijest je preuzeta sa portala hr.n1info.com

Povezane vijesti

Na kreativan i zabavan način do novog radnog mjesta - započele prijave za…

Na kreativan i zabavan način do novog radnog mjesta - započele prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene

Danas započinju prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene "Think Outside the Box!" Radionice se održavaju u okviru projekta želim posao! koji je namijenjen mladim nezaposlenim osobama od 19 - 30 godina s područja grada Zagreba. Ciklus radionica održava se po peti puta i počinje 29.11.2017.

20.11.2017.
Na kreativan i zabavan način do novog radnog mjesta - započele prijave za…

Otvoren novi prodajno servisni centar Toyote u zagrebačkoj Dubravi

Na svečanosti održanoj 26.10.2016, u zagrebačkoj Dubravi proslavljeno je otvaranje najnovijeg Toyota centra Zagreb u Aveniji Dubrava 126.

28.10.2016.
Povratak na vrh