VIKEND TURIZAM - odmor za punjenje baterija

Radite li puno, imate li malo vremena za svoje bližnje, za sebe, za sve one stvari koje vas vesele? Jeste li jedna od onih osoba koja svakog ponedjeljka željno iščekuje vikend i planira zabavne aktivnosti, no nekako se taj vikend svede na to da ne znate kako je već brzo došao ponedjeljak? Stresan životni ritam, posao, obitelj i brojne obaveze mogu značajno utjecati na raspoloženje – nedostatak vremena za sebe, nedostatak sna, brige i brojni životni izazovi lako mogu postati kolotečina koju ponekad nemamo energije promijeniti.

Budući da je vikend, osim godišnjeg odmora, jedino slobodno vrijeme u godini koje imate, dobro je iskoristiti ga maksimalno koliko je moguće. Odlazak na vikend bit će od koristi za vaš psihički odmor, zbližavanje s obitelji, ali i fizičko zdravlje. Zahvaljujući tome što je Hrvatska relativno mala zemlja s jako puno prirodnih ljepota, nije teško odabrati mjesto za dvodnevni odmor te brzo doći na željenu destinaciju. Ovisno o željama vas i vaše obitelji, možete odabrati različite vikend odmore te napuniti baterije za naporan radni tjedan. Otići na neku idealnu lokaciju u petak poslije posla i vratiti se u nedjelju navečer, odlična je ideja za maknuti se daleko od dosadne svakodnevice.

Aktivni odmor

Nedostaje li vam uzbuđenja u životu, nedostaje li vam vremena za bavljenje aktivnostima koje vas vesele? Brojne lokacije u Hrvatskoj omogućuju vam mogućnosti od planinarenja, brdskog biciklizma, jahanja, pecanja, penjanja, trčanja, igranja golfa ili jednostavno šetanja u prekrasnoj prirodi. Odaberite ono što vam najbolje odgovara i dva dana provedite radeći ono što volite.

Opuštanje i relaksacija

Ako je vaša ideja odmora ona u kojoj ne radite apsolutno ništa, za vas su toplice ili spa resorti idealno mjesto za vikend destinaciju. Masaže, terapije, kupanje u bazenu i relaksacija zahtijevaju minimalni psihički napor te vam pomažu da ne razmišljate o brigama i stresu. Ako je vašoj obitelji ovakav tip odmora ipak premiran, većina ovakvih destinacija ima razne mogućnosti zabave kao što su primjerice aqua parkovi.

Gastro vikend odmor

Uživate li u delicijama i pobornik ste hedonističkog tipa odmora, volite kušati hranu i pića različitih krajeva, za vas je idealan način provesti vikend u nekom od malih obiteljskih gospodarstava koje nude domaću, zdravu i na starinski način pripremljenu hranu. Ako ste pak ljubitelj kulinarskih specijaliteta na višoj razini, u Hrvatskoj se nalaze brojni restorani koji nude ekskluzivnu ponudu jela, pića i smještaja.

Izleti

Ako vam ipak obaveze ne dopuštaju provesti dva dana izvan kuće, predlažemo vam da svoje slobodno vrijeme utrošite na izlete – bilo da na njih odlazite u vlastitom aranžmanu ili u organizaciji turističke agencije. Izleti na jednodnevno kupanje negdje na more, odlazak u neki od parkova prirode, posjet muzejima ili pak možda izlet u šoping u neku stranu destinaciju, dobar su način kako provesti dan sa svojim bližnjima.

Povratak na vrh