Tko je rekao da je Zagrepčanku osvojiti lako?

Utrka Zagrepčanka 512 – izazov koji se ne propušta!

Osvajanje Zagrepčanke nikada nije bio lak zadatak. Čini se da ni ovoga put nije drugačije. Utrka 'Zagrepčanka 512' održava se i ove godine u jednoj od najviših poslovnih zgrada u Zagrebu – Zagrepčanci!

Svake godine ovom izazovu, pretrčavanja 490 stepenica, pristupa se s jednakom strašću.

Ove godine možeš i ti trčati! Prijave su u tijeku do 4.12., da bi već 8.12. mogao otrčati omiljenu utrku i okušati se u osvajanju 'zagrebačke Himalaye'. Pssst, čuli smo da se do sada prijavilo 600 sudionika. Počni s opasnim pripremama!

Ova utrka omogućuje ti testiranje granica tvoje utreniranosti.
Rekord u trčanju stepenicama drži Matjaž Mikloša iz Slovenije, koji se na 25. kat popeo za nevjerojatne 2 minute i 34 sekunde. U ženskoj kategoriji rekord drži Karmen Klančnik, također iz Slovenije. Ona je 490 stepenica prošla za 3 minute i 11 sekundi. Toliko ti treba da pozoveš lift i odvezeš se s njim do vrha zgrade. Impresivno, zar ne?

Jesi li spreman/na prihvatiti izazov i dotrčati na 25. kat? Jesi li spreman/na trčati u timu? Jesi li spreman/na učiniti to dva puta istog dana?

Izaberi svoj izazov: SOLO, DUO ili MEGA. Odluka je tvoja.

SOLO UTRKA

1 osoba, 1 uspon

Svima dobro poznata utrka svih dosadašnjih godina. Jednom trčiš na vrh i daješ sve od sebe. Ne štediš se. Utrčavaš u cilj i loviš zrak, tražiš LCD ekran sa svojim rezultatom. Ako si individualac/individualka, ovo je utrka i izazov za tebe. Nema dileme.

DUO UTRKA

2 osobe (muškarac i žena), po 1 uspon, rezultati se zbrajaju

Timska utrka u kojoj su oba člana jednako važna. Svaki član tima trči svoju utrku, ali im se rezultati na kraju zbrajaju. Ako si timski igrač, ovo biraš i zajedničkim snagama postižeš najbolji rezultat.

MEGA UTRKA

1 osoba, 2 uspona, rezultati se zbrajaju

Ovo je nešto posebno. Samo za odlikaše tj. one koji su se posebno pripremali za ovo.

Dva uspona u istom danu (s pauzom između) nakon kojih će se saznati tko su kralj i kraljica Zagrepčanke! Ako želiš utrku za test svoje snage, izdržljivosti, istreniranosti, ovo je utrka koju biraš. Nema sumnje da će te 'iscijediti' do kraja.

A da ne misliš da je sva muka uzaludna, na cilju te čekaju vrijedne nagrade za koje se isplati potruditi!
 Generalni sponzor utrke ove godine je Oglasnik, koji u suradnji s Decathlonom i Garminom osigurava impresivne nagrade! Tako pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji na utrci SOLO mogu osvojiti poklon bonove u vrijednosti 750 kn, za potrošnju u Decathlonu, koji nudi široku lepezu sportske opreme. Također, Decathlon osigurava i nagrade za pobjednike DUO utrke, za muškarca i ženu u ovom izazovu, i to u vrijednosti od 1000 kn (2x500 kn).

Sponzor nagrade MEGA utrke, najjače po intenzitetu, je Garmin koji osigurava pobjednicima, u muškoj i ženskoj kategoriji, satove u vrijednosti od 2780 kn. Točnije, radi se o najnovijem vívosport satu tvrtke Garmin - pametnom mjeraču aktivnosti s Elevate cjelodnevnim mjerenjem pulsa na zapešću i GPS-om za točno praćenje svake šetnje, trčanja i vožnje.

Cool nagrade, zar ne? A za povratak snage i energije Multipower se potrudio da u prostoru cilja, na 25. katu, osigura bočicu Multipower IsoDrink napitka te stol s okrepom (voda, keksi, slane grickalice). Nema 'zime' za trkače.  Sve je spremno, ali ponovimo gradivo...

 

Raspored događaja u kratkim crtama:

  • start SOLO utrke
  • proglašenje pobjednika SOLO utrke
  • start DUO utrke
  • proglašenje pobjednika DUO utrke
  • start MEGA utrke (1. trčanje)
  • start MEGA utrke (2. trčanje)
  • proglašenje pobjednika MEGA utrke
  • podjela vrijednih nagrada u prostoru zgrade Zagrepčanke

Utrka 'Zagrepčanka 512' održava u jednoj od najviših poslovnih zgrada u Hrvatskoj i organizirana je po uzoru na najpoznatiju utrku po stepenicama u Empire State Buildingu u New Yorku.

Zagrebačka utrka dio je svjetskog udruženja Towerrunning World Association, te se boduje u svjetskom kupu u trčanju stepenicama. Da, u svjetskom kupu!

Više o utrci pogledaj na web stranici http://www.512.trcanje.hr te na Facebook eventu.

Ne propusti priliku okušati se u izazovu života i osvojiti vrijedne nagrade! Čekamo te!

Povratak na vrh