Shabby chik stil uređenja vašeg doma

Donosimo vam intervju s entuzijasticom za uređenje doma u shabby chik stilu. Provjerite o čemu se radi i počnite razmišljati o uređenju svog omiljenog kutka. 
 

Što je 'shabby chic'? Kada se prvi put pojavljuje u povijesti?

Shabby chic je stil uređenja interijera koji se prvi puta pojavio u Velikoj Britaniji osamdesetih godina, a kreirali su ga umjetnici i boemi, koji su njime zapravo željeli pokazati da uređenje interijera nije rezervirano samo za srednju i višu klasu koja se tada nadmetala u tome koliko će pokazati svoje bogatstvo kroz moderan i skupocjen namještaj. Shabby u prijevodu s engleskog jezika možemo prevesti kao „nešto otrcano“, no shabby shic stil definitivno nije to, već se ta riječ odnosi na nesavršenosti koje su glavna karakteristika ovog stila. Dakle intencija shabby chic-a nije proizvesti novi, skupocjen i savršen komad namještaja, intencija je preurediti stari i starinski komad sa što više mašte i unijeti u njega i dio svoje osobnosti
 

Koliko se dugo bavite 'shabby chic' stilom uređenja doma? Kako ste došli na tu ideju? Kako je sve počelo?

Zadnjih nekoliko godina radim shabby komade koje volim pokazati na svojoj Facebook stranici „Shabby Sweet World“. Sve je počelo nakon što sam otišla na shabby chic radionicu kod gospođe Sanje Tot, koja se time u Varaždinu bavi već dugi niz godina. Odmah nakon toga sam nabavila akril boje, šablone, kistiće i počela skupljati i preuređivati stare komade namještaja, ukrasa i sl. Vrlo sam brzo shvatila da je to postao moj hobi.
 

Koje su osnovne karakteristike ovog stila uređenja doma?

Shabby chic prije svega odgovara romantičarima, sanjarima, nostalgičarima i osobama koje vole puno detalja. Pohabano, staro, puno nesavršenosti, ali istodobno kvalitetno i sa stilom -  to je shabby chic. Takav je stil vrlo ženstven i odiše umjetničkim notama.

Ostatak intervjua pogledajte u novom broju magazina Oglasnik nekretnine koji možete potražiti na svim kioscima...

Povratak na vrh