Saznajte kako riješiti problem nedostatka mjesta u kuhinji

Većina onih koji žive u malim stanovima, često se bore s nedostatkom mjesta u kuhinji. Najveći problem su veliki protvani - tepsije, kao i lonci za koje stvarno treba jako puno mjesta. Ako već malu kuhinju ne možete prepraviti u veću, možete poraditi na nekim sitnicama, koje će pomoći da u kuhinji dobijete malo više prostora i vizualno je povećate.

Donosimo nekoliko savjeta kako organizirati prostor u maloj kuhinji:

1. Kuhinju obojite u bijelo. Bijela boja zidova i samih kuhinjskih elemenata učinit će mali prostor vizualno većim. Ako bijela nije vaša boja, sitnim detaljima u bojama razbit ćete monotoniju.

2. Uklonite teške, tamne zavjese s prozora. Prazan prozor bez visokog cvijeća i ukrasa, unijet će više svjetlosti u prostoriju. Ako ne volite prozore bez zavjesa, rješenje su rolete na povlačenje.

3. Visoki zidni kuhinjski elementi vrlo su praktični, ali ako imate niže elemente, u prazan prostor iznad njih možete staviti police ili jednostavno ukrasne kutije, koje će poslužiti za odlaganje stvari koje se manje koriste.

4. Izbacite višak ukrasa iz kuhinje koji nemaju funkcionalnu namjenu. Lijep ukras može biti i staklena tegla sa šarenom tjesteninom, koju ujedno i trošite.

5. Kuhinjski stol zauzima dosta mjesta, ali ako se koristi varijanta stola na sklapanje ili varijanta u kojoj nema nogu već samo ploča stola pričvršćena za zid, dobit će se malo više slobodnog prostora.

6. Nemojte vješati previše stvari po zidovima. Ako se razni kuhinjski predmeti čuvaju u kuhinjskim elementima, kuhinja će izgledati veća. Kačenje lonaca i tava po zidovima nije najbolje rješenje za male kuhinje.

7. Prostor iznad vrata je često neiskorišten. Jedna mala polica s nekoliko košarica poslužit će za pospremanje sitnih potrepština.

 

Povezane vijesti

Vjerujete li u ovih 5 mitova o kreativnosti?

Saznajte zašto trebate prestati vjerovati u ove mitove!

03.08.2020.

Ovo su obične stvari na koje gubite previše novca

Saznajte kako lako uštedjeti!

03.08.2020.

Otkrijte je li med koji kupujete prirodan ili 'lažan'

Prije negoli nam hladnoća, a s njom prehlade i grlobolje, pokucaju na vrata važno je kućnu ljekarnu opskrbiti s najprirodnijim izvorom zdravlja, kvalitetnim medom. Njegova laka dostupnost na tržištu često u pitanje dovodi kvalitetu, pa je od velike pomoći poznavati razliku između lažnog i pravog meda.

03.08.2020.

8 savjeta pri traženju kuće ili stana

Na što obratiti pažnju kada iznajmljujete ili kupujete stan?

03.08.2020.
Povratak na vrh