PVC STOLARIJA - provjereno rješenje za topao dom

Prilikom gradnje nekretnina u posljednjem desetljeću, mnogo se računa vodi o kvalitetnoj izolaciji i energetskoj učinkovitosti. Mnoge stare nekretnine u koje se nije ulagalo postaju veliki problem svojim vlasnicima - teško ih je zagrijati/ohladiti jer se toplina rasipa zbog loše izolacije, troškovi grijanja/hlađenja rastu, a s druge strane ukućani se mogu žaliti da im je stalno hladno ili vruće.

Uz fasadu koja je primarna "obrana" nekretnine od vremenskih uvjeta, važno je kvalitetnim materijalima osigurati sve prozore i vrata koji, osim što osiguravaju dovod svjetlosti i zraka u nekretninu, imaju i svoju estetsku funkciju. PVC stolarija idealno je rješenje za prozore i vrata jer PVC kao materijal osigurava dugotrajnost, lako održavanje, dobru zvučnu i toplinsku izolaciju, a mogućnost izbora raznovrsnih modela omogućuju da svaki kupac pronađe rješenje za svoje potrebe. 

Ako ste u fazi izgradnje nekretnine ili ste se odlučili na postavljanje novih prozora i vrata, pročitajte nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u odluci.

 

ČUVANJE TOPLINE I ENERGETSKA UČINKOVITOST

PVC stolarija je među najboljim i najjeftinijim materijalima koji osiguravaju toplinsku i zvučnu izolaciju te je u usporedbi s drvenom i aluminijskom stolarijom pokazala dobre rezultate jer bolje čuva toplinu i tako smanjuje potrošnju energenata za grijanje. U kombinaciji s termofasadom, PVC stolarija može značajno smanjiti troškove za grijanje u svakoj nekretnini.

 

ULAGANJE ZA BUDUĆNOST

Osim što je PVC stolarija jeftinija oko 30% u odnosu na onu drvenu i aluminijsku, njene prednosti leže i u činjenici da ima značajno duži rok trajanja – predviđeni rok trajanja PVC stolarije procjenjuje se na čak 50 godina. Ako ovom dodamo i lako održavanje, logično je da je PVC stolarija postala prvi izbor prilikom gradnje.

 

LAKO ČIŠĆENJE

PVC je čvrst materijal koji se izrazito lako čistiti i zahtijeva uistinu minimalno održavanja. U komparaciji s drvenim prozorima koje je potrebno premazivati zaštitim sredstvima i bojama svakih nekoliko godina, PVC stolarija se održava jednostavnim redovitim čišćenjem.

 

DODATNA PVC OPREMA

Uz vaše nove, lijepe PVC prozore idu i nova vrata, grilje, rolete, zaštite od komaraca... Praktična i pametna rješenja koja će povećati učinkovitost vaše PVC stolarije dobar su način kako dodatno zaštititi svoju nekretninu od svih vremenskih uvjeta.

 

ČUVANJE PRIRODE

PVC stolarija je materijal koji je u potpunosti moguće reciklirati tako da se iz njega dalje može nastaviti proizvodnja. Ako uzmemo u obzir činjenicu da se gotovo polovina svjetskog plina i nafte koristi za zagrijavanje i opskrbljivanje energijom, za proizvodnju PVC-a potrebno je jako malo energenata - pa se tako na još jedan način štiti okoliš.

 

ODABIR PROFESIONALACA ZA IZVEDBU RADOVA

Ako ste se odlučili na promjenu dotrajale stolarije u vašem domu, jako je važno naglasiti da je za ovakav zahvat potrebno angažirati profesionalce koji će prvo doći i ustanoviti vaše potrebe i želje. Kod odabira PVC stolarije moguće je odabrati raznovrsna rješenja, brojne modele i veličine, a čak je i moguće u potpunosti promijeniti izgled zidova koji su nosili prozore.

Povratak na vrh