Osvoji poklon bon na utrci 'Zagrepčanka 512' i pripremi se za zimsko trčanje u Decathlonu

Stara trkačka „izreka“ kaže da ne postoji loše vrijeme, samo loša odjeća. Da se ne bi hvatali u koštac s ovim drugim i da spremno startate sa zimskim pripremama, Decathlon je pripremio proizvode s kojima će i najhladniji dani biti zabavni. A nikada nije bilo lakše da se opremite s istima. Prijavite se do 4.12. za utrku po stepenicama jedne od najviših zgrada u Zagrebu – Zagrepčanci. Odaberite utrku po izboru i mogućnostima,  istrčite 8.12. impresivnih 490 stepenica,  odnosno 25. katova, budite najbrži i osvojite poklon bon od 500 kn ili od 750 kn. Očekuje vas izazov i zadovoljstvo u jednom!

A kakvu odjeću odabrati za zimsko trčanje?

Zlatno pravilo trčanja po zimi glasi – slojevi, slojevi i još malo slojeva. Naravno,  s istima ne treba ni pretjerivati, jer će pretopla odjeća i previše toplih slojeva imati kontraefekt. Slojevi podrazumijevaju majicu bez ili s kratkim rukavima, preko nje majicu dugih rukava te šuškavac ili jaknu. Šuškavac će vas štititi od hladnog vjetra ili kiše, stoga nisu na odmet ni vodootporna svojstva, a ako su temperature ispod nule, obavezna je jakna koja će održavati toplinu tijela optimalnom.

Svakako je potrebno izbjegavati odjeću od pamuka jer ona upija znoj, sporo se suši i samim time vas hladi, što pogoduje razbolijevanju. Suprotno pamuku, idealna odjeća za trčanje je ona od sintetičkih vlakana. Odjeća od sintetike je lagana i brzo se suši, što je čini prikladnijom za trčanje, kako ljeti, tako naročito i zimi.

Od velike su važnosti i kapa i rukavice, jer oni štite dijelove tijela preko kojih gubimo najviše topline. Osim klasičnih sintetičkih, postoje rukavice s taktilnim premazom s kojima ćete moći koristiti pametni telefon u svakom trenutku treninga. S obzirom da su malih dimenzija, čak i ako vam postane prevruće možete ih spremiti u džep jakne, džep tajica ili u torbu.

Oboružajte se slojevima i dobrom voljom i spremno utrčite u zimske pripreme kojima ćete ostvariti zacrtane ciljeve za sljedeću trkačku sezonu. Utrka 'Zagrepčanka 512' prava je uvertira za to, a ujedno i prilika da s malo volje i truda sve zimske odjevne predmete kupite u Decathlonu, po cijeni od 0 kn. Stoga, krenite s opasnim pripremama i osvojite Zagrepčanku 8.12.! Sretno.

 

Povratak na vrh