Održana je 2. po redu utrka ‘Mrežnica Run 2019.’

U nedjelju, dana 23.06. održana je 2. po redu cestovna atletska utrka građana ‘Mrežnica Run.’ Iako Dugu Resu na početku dana nije služilo lijepo vrijeme, Dugorešani, ali i drugi posjetitelji ovog grada popodne su ‘dozvali sunce’ koje je još dodatno ugrijalo već unaprijed uzavrelu atmosferu.

Ujutro se održala dječja utrka i to s početkom u 10:00 h i startnim ciljem u Parku dr. Franje Tuđmana kod Amfiteatra. Ova utrka bila je otvorena za svu djecu vrtićke i predškolske dobi te učenike osnovnih škola. Djeca su prije starta dobila svoj natjecateljski listić, a poredak se utvrdio prolaskom ciljne linije. Dječju utrku popratilo je malo kiše, koja ih nije omela, niti utjecala na njihov rezultat. Svi mališani su uspjeli doći do cilja.

Na kraju staze djecu je dočekivao Oglasnikov papagaj, koji je ipak bio malo prestar da se natječe u ovoj kategoriji. No, nije besposličario. On je dijelio zagrljaje, bodrio te zabavljao natjecatelje. Mnogi mali trkači, ali i njihovi roditelji, prijatelji te rodbina tražili su papagaja jednu fotografiju kako bi imali trajnu uspomenu na druženje s ovom velikom pticom.

Nakon dječje utrke Oglasnikov papagaj uzeo je pauzu kako bi ručao, a zatim je razgledao predivnu Dugu Resu te obalu rijeke Mrežnice. Ostao je očaran gradom, no nije se mogao dugo zadržati u razgledavanju. Već u 17 sati morao se vratiti kod Amfiteatra kako bi dočekao odrasle trkače, čija je trka započinjala u 18 sati.

Teško je reći tko je bio oduševljeniji papagajem, odrasli ili djeca... I iako se naš papagaj stao ispred ciljne linije kad je utrka za odrasle započinjala, brzo je odustao od nauma da se utrkuje i to kad je vidio koliko mu je konkurencija jaka. On bi rado preletio stazu. No, time bi prekršio uvjete i organizatori bi ga morali instantno diskvalificirati.

Utrka za odrasle sastojala se od 1 kruga za dionicu od 5 km, odnosno 2 kruga za dionicu od 10 km. Start i cilj su bili na istom mjestu. Za povratak snage i energije bila je osigurana i okrepa na samom startu, tijekom utrke, a u ciljnom prostoru bilo je osigurano i voće, krafne, napitci.... Mjerenje vremena je bilo elektronsko uz korištenje čipova unutar startnih brojeva te je time bilo moguće precizno izmjeriti rezultat. Rezultati utrke za odrasle bili su objavljeni neposredno po završetku utrke.

Bez obzira na to tko je zapravo osvojio medalju i pehar, za Oglasnikovog papagaja svi su sudionici pobjednici. Ono što je bitnije od pobjede vrijedno je iskustvo i doživljaji koje su sudionici stekli prilikom utrke. 

Ako ste propustili okušati se u ovom izazovu života, vjerujemo da ćete se s nama družiti dogodine na ‘Mrežnici Run 2020.’.

Vaš Oglasnik.

 

Povratak na vrh