Novosti iz svijeta pametnih telefona

LG Electronics (LG) će na sajmu Mobile World Congress (MWC)  predstaviti nova izdanja svojih pametnih telefona za masovno tržište – K8 i K10 – s premium značajkama koje obično nalazimo kod flagship uređaja. Oba modela bit će dostupna na ključnim tržištima Europe, Azije, Južne Amerike i Bliskog istoka.

S nizom naprednih značajki fotoaparata, kao što je automatsko fokusiranje velike brzine i smanjenje šuma za bolju fotografije pri slabom osvjetljenju, serija K i dalje nudi izuzetne proizvode po prihvatljivim cijenama. I K8 i K10 i dalje imaju oblik sjajnog oblutka, koji je ključni element identiteta serije K, nadopunjen njegovim 2,5-D ArcGlass staklenim pokrovom za moderan, bešavan i svevremenski izgled. Oba telefona bit će dostupna u tri nove, upečatljive boje za 2018. godinu: crna astro Black, plava moroccan blue te zlatna terra.

Samsung je pak na sajmu u Barceloni predstavio dugo očekivane pametne telefone Galaxy S9 i Galaxy S9+. Zaslon je i dalje jedna od najjačih strana Galaxyja S9. Super AMOLED paneli imaju dijagonale od 5,8 te 6,2 inča, uz Quad HD rezoluciju (2960 X 1440 piksela). Najveća promjena se dogodila glede kamere. Tako model S9 ima jednostruku 12-megapikselnu kameru s pikselima veličine 1,4 mikrona i s lećom koja ima varijabilan otvor blende. Kada je vani svijetlo, blenda je uža, a kada je mračno, povećava se na najveći otvor od f/1.5 (što je ujedno najširi otvor blende na pametnim telefonima u povijesti). Baterija je pak ostala ista – 3000 mAh, odnosno 3300 mAh za S9+.

Dodajmo tome i kako je hrvatski proizvođač pametnih telefona Vivax kreirao novi proizvod. Novi Vivax Fly F1 ima veliki (5,5 inča) ekran iznimno tankog okvira, poznat kao „infinity screen“, koji pokriva gotovo cijelu prednju stranu uređaja. Kristalno čist HD IPS 18:9 ekran i baterija od 3000 mAh lijepo su uklopljeni u tanko i vrlo elegantno kućište mobitela. Ukupan dojam dopunjuje poleđina uređaja izrađena od pažljivo odabranih materijala obrađenih do visokog sjaja što Fly V1 daje izgled sličan ogledalu tzv. „mirror look“, čime ovaj smartfon odskače od većine uređaja na tržištu.

Srce ovog smartfona čine Mediatek procesor i najnoviji Android 8.0 Oreo što je karakteristika kojom se u ovom trenutku mogu pohvaliti tek veliki igrači u ovoj kategoriji. Proizvod je opremljen brojnim korisnim i trendovskim opcijama poput Face ID funkcije otključavanja uređaja prepoznavanjem lica vlasnika, čitača otisaka prstiju, Split Screen podjele zaslona na dva dijela za simultani rad s više aplikacija, ekrana koji prepoznaje vaše tipkanje i u rukavicama. Povrh navedenog Fly V1 odlikuju dvije kamere s bljeskalicama, zadnjom od 13Mpx i prednjom od 8Mpx, sistemska i radna memorija od 3GB i 32GB, dual SIM utori, Gorilla glass zaštita i 4G pristup mobilnoj mreži.

Povratak na vrh