Međunarodni filmski festival za djecu - KinoKino

Neka vaši klinci uživaju od 16. do 20. ožujka 2016. godine!

Međunarodni filmski festival za djecu - KinoKino - iza kojega stoji organizacijski i kreativni tim Zagreb Film Festivala - održat će se od 16. do 20. ožujka 2016. godine.

Petodnevni Festival svoj bogati program smjestit će u kultnom zagrebačkom kinu - kinu Europa - koje je kao jedna od ključnih gradskih kulturnih i društvenih lokacija već punih devet desetljeća posvećeno kvalitetnoj kinematografiji.

Popis filmova koji će biti prikazani na filmskom festivalu KinoKino možete vidjeti ovdje.

`Naša dugogodišnja nastojanja i poticaji za njegovanje i stvaranje publike kroz godine realizirani su u različitim projektima, a dio njih sada i u KinoKino Festivalu, čije ćemo prvo izdanje predstaviti sljedećeg tjedna. Festival je namijenjen najmlađoj publici, a dobrim je dijelom potaknut i uspjehom našeg dječjeg programa Bibijada, koji već gotovo deset godina redovno donosi nove igrane filmove dječjoj publici Zagreb Film Festivala, kao i cjelogodišnjim programom Kino Bibijada.

Na lokalnoj i regionalnoj razini postoji zaista bogata scena festivala i manifestacija dječjeg stvaralaštva - KinoKino u velikoj mjeri nastavlja se na ovu raznolikost, ali joj svakako i pridonosi, budući da se radi o prvom hrvatskom festivalu međunarodnog profesionalnog igranog filma za dječju publiku s natjecateljskim karakterom. Svakako je jedna od temeljnih vrijednosti utkanih u KinoKino Festival i općenita ideja filmskog festivala, a koju već trinaestu godinu zaredom svesrdno promoviramo i na Zagreb Film Festivalu - stvaranje kino publike, njegovanje senzibiliteta za film te promicanje nezavisnog filma.

Voljeli bismo da KinoKino s vremenom postane slična platforma za promociju kvalitetnog igranog filma za djecu. Stoga donosimo izuzetno pažljivo odabran filmski program, koji će pratiti i razgovori o filmu te raznovrstan radionički program - sve to s ciljem da Festival kod mlade publike stvori poseban i drugačiji doživljaj odlaska u kino.`, istaknuo je Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala, osvrnuvši se na pokretanje novog zagrebačkog filmskog festivala.

`U natjecateljskom programu, koji je podijeljen u kategorije dugog i kratkog igranog filma, prikazat će se ukupno sedamnaest filmova sa svih strana svijeta - od Švedske i Estonije do Indije i Australije, od Brazila i SAD-a do Južne Koreje. Selekcija donosi i prave inozemne festivalske uspješnice, poput dva cjelovečernja igrana filma koja su svoju svjetsku premijeru imala na nedavno održanom Berlinaleu, jednom od tri najveća svjetska filmska festivala.

Festival će se otvoriti u srijedu, 16. ožujka, projekcijom indijskog filma Duga, a u idućim danima maleni posjetitelji moći će pogledati duhovita, dirljiva i uzbudljiva ostvarenja kao što su estonski film Tajna družina Juhograda, nizozemski Mali gangster, ili pak korejski film Kako ukrasti psa. Svi oni natjecat će se za nagrade koje će se, zahvaljujući pokrovitelju - tvrtki Beiersdorf d.o.o. - dodijeliti najboljim dugim, odnosno kratkim filmovima, i to prema odlukama profesionalnog i dječjeg žirija.

Filmsku industriju u žiriju ove godine predstavljaju Jaroslava Hynštová, programska koordinatorica jednog od najznačajnijih filmskih festivala za djecu - Zlín Film Festivala, slovenski redatelj Miha Hočevar, autor slovenskog kino hita Mi idemo svojim putem te hrvatski redatelj filmova za djecu Daniel Kušan, redatelj filmova Koko i duhovi i Ljubav ili smrt, dok dječji žiri čini sedmero osnovnoškolaca.

Službeni dio Festivala završit će u subotu, 19. ožujka, proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada, a tom prilikom izvan konkurencije bit će prikazan i jedan od klasika jugoslavenske kinematografije i jedan od najboljih europskih filmova za djecu svih vremena, film Izgubljena olovka Fedora Škubonje.`, rekla je Selma Mehadžić, direktorica KinoKino Festivala.

Vijest je preuzeta sa portala zgportal.com

Povezane vijesti

Na kreativan i zabavan način do novog radnog mjesta - započele prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene

Danas započinju prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene "Think Outside the Box!" Radionice se održavaju u okviru projekta želim posao! koji je namijenjen mladim nezaposlenim osobama od 19 - 30 godina s područja grada Zagreba. Ciklus radionica održava se po peti puta i počinje 29.11.2017.

20.11.2017.

Otvoren novi prodajno servisni centar Toyote u zagrebačkoj Dubravi

Na svečanosti održanoj 26.10.2016, u zagrebačkoj Dubravi proslavljeno je otvaranje najnovijeg Toyota centra Zagreb u Aveniji Dubrava 126.

28.10.2016.
Povratak na vrh