Kako povećati mali balkonski prostor?

Ako ste jedan od onih rijetkih sretnika koji imaju balkon u svom stanu, apartmanu ili kući, čestitamo vam! Uspjeli ste dobiti jedan od najtraženijih prostora koji dom može ponuditi.

Nažalost, ovaj prostor često zna ostati neiskorišten, piše Jutarnji list. U većini slučajeva zbog toga što nije dovoljno velik da na njega stane sav namještaj koji želite iskoristiti. Međutim, kvadratura balkona ne bi vas nipošto smjela 'odvratiti' od stvaranja prekrasnog balkonskog prostora u kojem možete uživati ​​365 dana u godini.

1. ODLUČITE SE ZA MINIMALIZAM

I mi sami vrlo dobro shvaćamo da minimalizam nije uvijek prvi izbor kad je riječ o uređenju prostora, ali ako raspolažete malom kvadraturom balkona - stvar je vrlo jednostavna. Minimalistički stil uređenja balkona tada je najbolja opcija, a iako podrazumijeva ograničenje u smislu izbora namještaja i ostalih dekorativnih elemenata u prostoru, to ne znači da ne možete eksperimentirati

2. ISKORISTITE I NAJMANJI SLOBODAN PROSTOR NA ZIDU

Kako iskoristiti i najmanji dio ionako već skučenog balkona? Jedno od najboljih i najpametnijih rješenja definitivno se skriva u korištenju svakog slobodnog prostora, uključujući i onaj na zidu. Na njega možete postaviti tegle s cvijećem, police ili rasvjetu - za što se god odlučili, nećete pogriješiti.

3. NABAVITE LJULJAČKU

Postoji uistinu nešto posebno kad govorimo o ljuljačkama u interijerima, a isto se odnosi i na uređenje balkona. Ako želite svome balkonu podariti boemski štih, zašto se ne biste odlučili upravo za postavljanje ljuljačke?

4. RIJEŠITE SE NAMJEŠTAJA

Ne znate kako dobiti više sloodnog prostora na malom balkonu? Zašto se ne biste odvažili na riskantan potez pa se riješili 'klasičnog' namještaja? Osim klupice na balkon postavite dekorativne jastuke za sjedenje - to je savršeno rješenje za uređenje malog, ali kreativnog vanjskog prostora.

Ostale savjete za uređenje malog balkona možete pronaći na portalu Dom i dizajn (Jutarnji list).

Povratak na vrh