Država prodaje stanove i vile u Zagrebu

Ministarstvo državne imovine na svojim je stranicama objavilo poziv za podnošenje ponuda za kupnju stanova u vlasništvu Republike Hrvatske. Riječ je o ukupno 33 nekretnine koje se nalaze na vrlo atraktivnim lokacijama, a uz svaki stan objavljena je i početna cijena, kao i iznos jamčevine. Pristigle ponude za stanove otvarat će se 28. ožujka, kada istječe i rok za podnošenje ponuda, a najboljim ponuditeljima smatrat će se oni koji su, naravno, ponudili najvišu cijenu. Svi stanovi prodaju se u zatečenom stanju "Viđeno-kupljeno", objasnili su u Ministarstvu.

Prvi na popisu nekretnina je stan od 86,90 metara kvadratnih na adresi Antuna Bauera 28, čija je početna cijena 760 tisuća kuna. Navodi se da je stan u izuzetno derutnom stanju te da je potrebno izmijeniti svu stolariju, instalacije, podne i zidne obloge.

Zanimljivo je kako je jedna od ponuđenih imovina i vila u kojoj se jednom nalazio ured bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića. Ukupna površina vile iznosi 650 metara kvadratnih,  početna je cijena 6.211.627,50 kuna, dok jamčevina iznosi 310.581,38 kuna.

Razgledavanje stanova bit će moguće 9. ožujka od 13 do 14 sati i 16. ožujka u istom terminu.

Ponuđeni način plaćanja ugovorne cijene mora biti uplata ukupnog iznosa ugovorne cijene u kunama, jednokratno, s rokom plaćanja od najdulje 30 dana od dana ovjere ugovora o prodaji stana kod javnog bilježnika. Osim kupoprodajne cijene kupac snosi i trošak izrade energetskog certifikata i trošak procijene koji su navedeni u javnom pozivu za svaki pojedini stan.

Više informacija o ponuđenim nekretninama moguće je pronaći na linku.

Povratak na vrh