Dokazano: Držanje malih biljaka na stolu smanjuje stres!

Biljke su nam važne za puno stvari, a sada znamo i da smanjuju stres.

Istraživanje provedeno u Japanu pokazalo je da zelenilo na stolu poboljšava mentalno zdravlje zaposlenika i povisuje njihovu produktivnost, piše msn.com.

Zaposlenici su prilikom istraživanja imali biljke na svom stolu te su brinuli o njima, zalijevali ih i pazili da ne uvenu.

Nakon što su nekoliko mjeseci imali biljke, uspoređena je njihova produktivnost, mentalno i  fizičko zdravlje. Ispitanici su zaključili da im biljke pomažu u svemu.

Također su biljke smanjile razine napetosti, stresa i anksioznosti. Zaposlenici koji su brinuli o biljkama, bili su sretniji i odmorniji, za razliku od onih bez biljaka.

Ne samo da su biljke odlične za atmosferu i zdravlje, znamo da su nam potrebne i za kisik, a kisik pomaže u razmišljanju i pamćenju.

Ovu i slične vijesti pronađite na vecernji.hr

Povezane vijesti

Vjerujete li u ovih 5 mitova o kreativnosti?

Saznajte zašto trebate prestati vjerovati u ove mitove!

03.08.2020.

Ovo su obične stvari na koje gubite previše novca

Saznajte kako lako uštedjeti!

03.08.2020.

Otkrijte je li med koji kupujete prirodan ili 'lažan'

Prije negoli nam hladnoća, a s njom prehlade i grlobolje, pokucaju na vrata važno je kućnu ljekarnu opskrbiti s najprirodnijim izvorom zdravlja, kvalitetnim medom. Njegova laka dostupnost na tržištu često u pitanje dovodi kvalitetu, pa je od velike pomoći poznavati razliku između lažnog i pravog meda.

03.08.2020.

8 savjeta pri traženju kuće ili stana

Na što obratiti pažnju kada iznajmljujete ili kupujete stan?

03.08.2020.
Povratak na vrh