9 zlatnih pravila za uređenje manjih kupaonica

Već vam je dosadio izgled vaše stare i dotrajale kupaonica? Odlično, jer je vrijeme za promjene. Najnoviji trendovi u uređenju unose inovativne detalje u kupaonicu, nove teksture i uzorke te krše ustaljena pravila i stvaraju prostore koji zadivljuju. Želite li da i vaša mala kupaonica bude u skladu s trendovima, pratite ovih devet ideja za impresivan dom!

1. Ne treba vam toliko prostora u kupaonici kao što mislite

Veliki kupaonski ormarići s dubokim policama zapravo su veoma neučinkoviti jer se u njihovoj dubini gube stvari i vrlo lako na njih zaboravljamo. Umjesto toga riješite se viška stvari i ostavite samo ručnike, higijenske potrepštine i kozmetiku koji zaista koristite. Zamijenite nezgrapni ormarić s plitkim visećim modelom ili uskim otvorenim policama koje će vas natjerati da redovito čistite i pročišćavate kako biste imali lijepo uređen prostor.

2. Umjesto da dodate prostor za odlaganje, dodajte funkcionalnost

Jednom kada uklonite suvišne stvari i zamijenite preveliki kupaonski ormarić dobit ćete puno prostora koje možete iskoristiti kako god želite! Ovisno o tome koliko kvadrata imate, možda će sad napokon stati u vaš prostor i perilica odnosno sušilica ili možete stvoriti pravi prostor za uređenje.

3. U manjoj kupaonici možete se poigrati s različitim materijalima

Odaberite kvalitetnu rasvjetu, a za gornji dio kupaonice odaberite skuplju i finiju keramiku ili mramor te se poigrajte uzorcima. Zamijenite klasični toalet s visećom školjkom i odaberite kvalitetnije staklo za tuš.

4Dodajte staklena vrata za tuš bez rubova

Izbacite kadu i dodajte u prostor modernu tuš kabinu sa staklenim stijenama bez okvira jer ćete time uštedjeti puno prostora.

5. Poigrajte se teksturom i uzorcima

Iako mnogi smatraju da tamne boje i jaki uzorci nisu dobra ideja za male prostore, no upravo izražajni uzorci i teksture daju dubinu prostoru i stvaraju iluziju većeg prostora i životnosti.

6. Postavite sve što možete na zid

Od ormarića do toaleta i radijatora, objesite što god možete na zidove kupaonice. Time ćete stvoriti dojam da je prostor veći nego što doista jest, a lakše ćete ga moći čistiti.

7. Zidne niše odličan su detalj i prostor za odlaganje

Ako ste u procesu renovacije, pokušajte u zid ugraditi nišu kako biste dobili prostor za odlaganje potrepštine bez da žrtvujete prostor.

8. Postavite zrcala na zidove

Trik koji uvijek pali kada želite vizualno povećati svoj prostor postavljanje je velikih površina od ogledala koje stvaraju iluziju prostora.

9. Dodajte više crne bijeloj

Dodavanjem  crne boje u obliku crno-bijelih pločica ili pak crnog stropa unijet ćete dinamičnost u prostor.

Cijeli članak dostupan na: jutarnji.hr

Povezane vijesti

Vjerujete li u ovih 5 mitova o kreativnosti?

Saznajte zašto trebate prestati vjerovati u ove mitove!

03.08.2020.

Ovo su obične stvari na koje gubite previše novca

Saznajte kako lako uštedjeti!

03.08.2020.

Otkrijte je li med koji kupujete prirodan ili 'lažan'

Prije negoli nam hladnoća, a s njom prehlade i grlobolje, pokucaju na vrata važno je kućnu ljekarnu opskrbiti s najprirodnijim izvorom zdravlja, kvalitetnim medom. Njegova laka dostupnost na tržištu često u pitanje dovodi kvalitetu, pa je od velike pomoći poznavati razliku između lažnog i pravog meda.

03.08.2020.

8 savjeta pri traženju kuće ili stana

Na što obratiti pažnju kada iznajmljujete ili kupujete stan?

03.08.2020.
Povratak na vrh