Ovaj oglas je istekao!

Zagreb, Maksimir, ljetnikovac 319 m2, zemljište 1722 m2

AGATHIAS d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Gornji Bukovac, Maksimir, Grad Zagreb

Telefon  091/411-2000

Oglas pregledan: 1114 puta
Šifra oglasa: 5223497

Cijena:
500.000 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta kuće: vila
Broj etaža: više katnica
Stambena površina: 319,00 m²
Broj soba: 8 i više
Godina izgradnje: 1882
Više o nekretnini
Stanje nekretnine
  • potrebna adaptacija
Površina okućnice
  • 1.722,00 m²
Dozvole
  • vlasnički list
Dodatno
Garaža
  • parkirno mjesto
Oprema nekretnine
  • telefon

Opširnije o oglasu

Zagreb, Maksimir, ljetnikovac 319 m2, zemljište 1722 m2
U zagrebačkom gradskom naselju Bukovac prodaje se slobodnostojeći jednokatni ljetnikovac Veseljak s dvokatnim tornjem s vidikovcem kojeg je podigao 1882. godine trgovac i industrijalac Vilim Lovrenčić. Godina izgradnje urezana je na metalnoj zastavici na tornju, a inicijali vlasnika i ime ljetnikovca “Veseljak” nalaze se na željeznoj ogradi balkona na južnom pročelju.
Površina parcele je 1.722 m2. Prema GUP-u Zagreba, parcela spada u M1 zonu za koju vrijede urbana pravila 2.2 a okružena je sa svoje južne strane Z2 zonom. Ljetnikovac se sastoji od podruma, prizemlja, prvog kata, potkrovlja te tornja iz kojeg se izlazi na vidikovac. Svaka etaža ima zaseban ulaz i može funkcionirati kao zasebna cjelina.
Podrum se sastoji od tri prostorije i hodnika te ima postavljene prozore u svakoj prostoriji.
Prizemlje se sastoji od hodnika, tri spavaće sobe, wc-a, ostave, kuhinje te dnevnog boravka iz kojeg se izlazi na povišenu terasu koja je s vrtom povezana sa stepenicama.
Na prvom katu se nalazi hodnik, kuhinja i blagovaonica, dnevni boravak iz kojeg se izlazi na balkon koji je otvoren prema gradu te okružen visokim zelenilom, zatim manja ostava, wc, kupaonica s wc-om te spavaća soba.
Potkrovlje se sastoji od dvije spavaće sobe, dnevnog boravka te wc-a.
Iznad potkrovlja se nalazi toranj iz kojeg je moguć izlaz na otvoreni vidikovac.
Oko samog ljetnikovca se nalazi pet pomoćnih objekata te manja vrtna sjenica.
Zadnja parcijalna obnova ljetnikovca izvršena je 1998. godine.
Ljetnikovac ima status kulturnog dobra što je i evidentirano u vlasničkom listu. Zgrada je pregledana od strane stručnjaka za brzu procjenu oštećenja nakon potresa koji je pogodio područje Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije dana 22. ožujka 2020. godine, te je označena žutom oznakom - PN1.
U radijusu od 100 m od parcele se nalazi autobusna stanica gradskih autobusnih linija 203 i 226. Nedaleko se nalaze i dječji vrtić Bukovac te OŠ Remete. Do središta grada je potrebno nekoliko minuta vožnje automobilom gdje se nalaze svi relevantni sadržaji.
Ova nekretnina je dio zagrebačke povijesti pa se njezinom kupnjom osim atraktivnog izgleda te izvanredne pozicije na čuvanje dobiva i dio zagrebačke arhitektonske tradicije.