Topolo, katnica, 244.00 m2, turistički projekt

DOMUS AGRAM d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Topolo, Dubrovačko Primorje, Dubrovačko-neretvanska (Pogledaj na karti)

Telefon  091/234-1322, 01/7788-077

Oglas je aktivan od 14.06.2021.
Oglas pregledan: 2378 puta
Šifra oglasa: 4663332

Cijena:
81.000 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta kuće: samostojeća kuća
Broj etaža: katnica
Stambena površina: 244,00 m²
Broj soba: 8 i više
Tip gradnje: starogradnja
Energetski certifikat: F
Više o nekretnini
Stanje nekretnine
  • potrebna adaptacija
Površina okućnice
  • 974,00 m²
Dozvole
  • vlasnički list
Okućnica
  • vrt
Dodatno
Garaža
  • parkirno mjesto
  • javni parking
Blizina
  • jezero, more ili rijeka

Opširnije o oglasu

Prodaju se dvije stare kamene kuće sa pratećim pomoćnim objektima – još dvije manje kuće u selu Topolo, korisne neto površine cca: 183 m2. GBP-a svih zgrada na parceli iznosi ukupno 244,10 m2.

Zgrade su izvedene na blago kosom terenu i međusobno su povezane po nivoima - kaskadno. S parcela se proseže prekrasan pogled na dolinu s maslinicima i unutarnja atrijska dvorišta, a uvala Bistrina (Malostonski zaljev) udaljena je samo 15 minuta pješice.

Zgrade su kulturno povijesno dobro RH, navodno datiraju iz 16. stoljeća. Potrebna je temeljita obnova i sanacija.
Arhitektonski ured s licencom ministarstva kulture za rad na zaštićenoj baštini napravio je snimku zatečenog stanja i idejni projekt rekonstruiranog objekta koji je u potpunosti izvediv.

Nakon adaptacije objekt bi imao neto 203,00 kvadratna metra površine zatvorenog prostora.

U jednoj cjelini se može izvesti:

3 dvokrevetne sobe sa 3 pripadne kupaonice, zajednički dnevni boravak sa kaminom, kuhinja sa krušnom peći za 24 kruha (postojeće) sa blagovaonicom, natkrivena terasa pod bačvastim kamenim svodom ulaza, terasa, bazen.

U drugoj cjelini se može izvesti još:

3 dvokrevetne sobe sa 3 pripadne kupaonice, zajednički dnevni boravak, kuhinja, odvojena blagovaonica, natkrivena terasa sa kamenom klupom i kamenim stolom (postojeće), terasa, otvoreni natkriveni boravak sa kaminom, bazen.

Jedan manji izdvojeni objekt:

dvokrevetna soba sa kupaonicom, natkrivena terasa sa ljetnom kuhinjom i posebna ozelenjena terasa na najvišem nivou sa prirodnim hladom ispod drveta sa ogromnom krošnjom.

U konačnici bi objekt imao 7 dvokrevetnih soba sa vlastitim kupaonicama (Wc, B, T, U), dva zatvorena boravka sa kaminima, dva otvorena boravka, od toga jedan sa kaminom, dvije kuhinje – jednu sa blagovaonicom, jednu odvojenu blagovaonicu, tri natkrivene terase, tri otvorene terase, dva bazena sa vodopadom, dogrijavanjem, zračnom i vodenom masažom, rasvjetom.
Osmišljeni su prostori za tehnološko - instalaterske potrebe – rad, dogrijavanje i filtraciju bazena, grijanje i hlađenje objekta.

AGENCIJSKA PROVIZIJA: 3 % + PDV od ukupno dogovorene kupoprodajne cijene.

U cijeni agencijske provizije je: predugovor, glavni ugovor, zapisnik o primopredaji nekretnine, uknjižba kupca / stjecatelja na zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Dubrovniku.


Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga