Oroslavje, Krušljevo Selo, kurija Kanjiža, posjed 40.787 m2

AGATHIAS d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Krušljevo Selo, Oroslavje, Krapinsko-zagorska

Telefon  091/411-2000

Oglas je aktivan od 24.04.2023.
Oglas pregledan: 966 puta
Šifra oglasa: 5256721

Cijena:
1.000.000 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Broj etaža: više katnica
Stambena površina: 984,00 m²
Broj soba: 8 i više
Više o nekretnini
Stanje nekretnine
  • potrebna adaptacija
Površina okućnice
  • 40.787,00 m²
Dozvole
  • vlasnički list
Dodatno
Garaža
  • parkirno mjesto

Opširnije o oglasu

Oroslavje, Krušljevo Selo, kurija Kanjiža, posjed 40.787 m2
U gradu Oroslavju u naselju Krušljevo Selo, prodaje se kurija Kanjiža s posjedom ukupne površine od 40.787 m2. Posjed se sastoji od 10 katastarskih čestica koje se nalaze jedna uz drugu te čine jednu integralnu cjelinu.
Kuriju je sagradio grof Đurđević polovicom 18. stoljeća a ima ukupno tri etaže: podrum površine 134 m2, prizemlje površine 430 m2 i potkrovlje površine 420 m2.
Kurija je parcijalno sanirana 2004. godine. Izvršeni su radovi sanacije temelja, grube adaptacije svih pročelja i unutarnjih zidova, svih betonskih ploča te krovišta. Za sve instalacije izvedene su zidne, stropne i podne komunikacije.
Sa sanacijom se stalo iste godine kad je ona započeta pa je iz navedenog razloga potrebno hortikulturalno urediti okućnicu te završiti obnovu kurije.
Na parceli se nalazi i jezero s vlastitim izvorom pitke vode.
Ova nekretnina nema aktivnih plombi niti tereta. Vlasnički dio je 1/1.
Potencijal ove nekretnine leži u brojnim turističkim sadržajima kojima je okružena. Od većeg broja toplica iz okruženja, najpoznatije su Stubičke, Krapinske te Tuheljske. Obližnja Marija Bistrica je najpoznatije hodočasničko središte u Hrvatskoj. Turističkoj privlačnosti pridonose i Muzej krapinskog pračovjeka – Hušnjakovo (Krapina), Muzej seljačkih buna u Gornjoj Stubici te Dvor Veliki Tabor u Desiniću.
U neposrednoj blizini se nalazi centar Oroslavja, Stubičke Toplice te Zabok u kojima se nalaze svi relevantni sadržaji. Nekretnina je prometno odlično povezana s ostatkom Hrvatske. Do Zagreba je potrebno oko 35 minuta vožnje osobnim vozilom. U blizini se uz lokalnu cestu nalazi i autocesta Zagreb-Macelj a gradom Oroslavjem prometuju vlak te autobus.
Ova nekretnina je idealna za investitora koji ima poslovne ambicije u turizmu ili ugostiteljstvu a u potrazi je za građevinom koja pripada bogatoj povijesti Hrvatskog zagorja. Također, ona će jednako tako zadovoljiti i ambiciozne kupce koji u istoj planiraju izgraditi luksuzan i prostoran dom ili kuću za odmor.

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga