Ovaj oglas je istekao!

Nutrimedica Natrijev askorbat - prah,600g AKCIJA =139,00 kn!

Planet Zdravlja Trgovina (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Grad Zagreb

Telefon  01/3095-502, +13095502

Oglas pregledan: 4 puta
Šifra oglasa: 1358428

Cijena:
18,45 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu

Opširnije o oglasu

Nutrimedica Natrijev askorbat - prah, AKCIJA:
600 g

Akcijska cijena: 139,00 kn

Redovna cijena: 1x200g= 69,00 kn

Natrijev askorbat je nekiseli oblik vitamina C, našem organizmu dostupniji od askorbinske kiseline, a jednako blagotvoran. Vitamin C doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, metabolizmu stvaranja energije, normalnom funkcioniranju živčanog sustava, povećava apsorpciju željeza, doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, doprinosi regeneraciji reducirane forme vitamina E, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni, doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice, kostiju, kože, krvnih žila, zubi, doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Više o Natrij askorbatu:

NATRIJ ASKORBAT

Natrijev (sodium) askorbat je nekiseli (puferirani) oblik vitamina C sa lužnatom pH vrijednošću od 7.2. Organizmu je dostupniji od askorbinske kiseline, a jednako je blagotvoran.

Posebno je pogodan za osobe koje ne podnose kiselinu i pate od želučanih tegoba uzrokovanih pretjeranom kiselošću i koji imaju problema sa konzumacijom askorbinske kiseline.

Vitamin C tvar je sa najviše funkcija u našem organizmu. Nažalost, evolucijski smo zakinuti i (više) nemamo jetreni enzim kojim bi glukozu pretvorili u C vitamin, tako da smo ga primorani unositi hranom. Sve životinje osim primata (među koje pripada i čovjek), zamoraca i biljojednih šišmiša stvaraju vlastiti C vitamin u količini od 1-20g uspoređujući sa ekvivalentom tjelesne težine čovjeka. Prilikom stresa ili bolesti životinje proizvode i do 20 puta veće količine vitamina C.

U trgovini Planet zdravlja možete kupiti Natrij askorbat po najnižoj cijeni!

Vitamin C je jedan od najvažnijih vitamina za modernog čovjeka uopće. Sudjeluje u većini vitalnih životnih sustava i tkiva, a izraženije potrebe imaju pušači, sportaši i rekonvalescenti.

Vitamin C doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, metabolizmu stvaranja energije te normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Isto tako, povećava apsorpciju željeza te doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, regeneraciji reducirane forme vitamina E te smanjenju umora i iscrpljenosti. Znatno pomaže kod stvaranja kolagena za normalnu funkciju desni, hrskavice, kostiju, kože, krvnih žila i zubi, a doprinosi i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.


Obrambeni sustav tijela

Vitamin C može ojačati imunološki sustav i pružiti organizmu najbolje uvjete u borbi s infekcijom. Uzimanje vitamina C općenito se preporučuje osobama čija prehrana nije bogata svježim voćem i povrćem.

Jedan od vrlo bitnih zadataka askorbinske kiseline u imunitetu tijela svakako je i ta da štiti vitamin E od oksidacije. Vitamin E je isto tako važan element u obrambenom sustavu tijela.


Vitamin C i apsorpcija željeza
Vitamin C pospješuje apsorpciju organskog željeza. Anemija uzrokovana nedostatkom željeza može se razviti unatoč tome što u organizam možda unosimo dovoljno organskog željeza, jer se željezo u takvom obliku teško apsorbira. Zbog toga vitamin C može biti koristan u terapiji onih oblika anemije koji nastaju zbog nedostatka željeza.


Vitamin C, zubi i desni
Zdravlje desni i zuba ovisi o kolagenu, a kolagen jako ovisi o vitaminu C. Sklonost oštećenju i krvarenju desni jedan je od glavnih znakova nedostatka vitamina C. Krvarenje desni jedan je od prvih znakova skorbuta, tj. izrazitog nedostatka vitamina C (askorbinske kiseline). Osim toga što je prijeko potreban za izgradnju desni, vitamin C štiti i od karijesa jer je potreban za izgradnju i zdravlje dentina, tvari koja izgrađuje zub. U nedostatku vitamina C zubi su podložniji nastanku karijesa.

Ostali korisni učinci vitamina C
Jedna od veoma važnih funkcija vitamina C njegovo je pozitivno djelovanje u zacjeljivanju rana. Osim toga, ovaj vitamin je neophodan tijelu i kod bilo kakvog oblika stresa, bio on fizički, kemijski ili emotivni.

Simptomi deficita
Bolest kliničkog nedostatka vitamina C naziva se skorbut. Ukoliko se na vrijeme ne liječi, zubi mogu postati klimavi i sami od sebe ispadati, razvijaju se rane i infekcije na koži koje ne mogu zacijeliti jer je vitamin C neophodan za normalno zacjeljivanje rana. Krajnji rezultat skorbuta je smrt zbog raspada tkiva i unutarnjih i vanjskih krvarenja.

Najčešći simptomi nedostatka vitamina C u tijelu su:

slabost mišića, suha koža, natečene desni, krvarenje desni, gubitak zuba, potkožno krvarenje, lako nastajanje modrica, natečeni i bolni zglobovi, krvarenje iz nosa, smanjena sposobnost zacjeljivanje rana, anemija, infekcije, apatija i razdražljivost, umor, depresija

Stanja u kojima je povećana potreba za vitaminom C:

pušači imaju niže razine vitamina C u organizmu te im je stoga potreban viši unos kako bi održali poželjnu razinu vitamina C.

povišen unos vitamina C može koristiti osobama čija prehrana nije adekvatna,

osobe starije dobi

alkoholičari

osobe izložene stresu, one koje se oporavljaju od operativnih zahvata, osobe koje imaju opekline ili rane


Kupite Natrij askorbat (200 g) u trgovini Planet zdravlja po najnižoj cijeni!