-
oglasnik.hr / Vijesti / Viseće staklene svjetiljke Plami
Pretraga vijesti:
Pretraži
Viseće staklene svjetiljke Plami
Plami su staklene viseće svjetiljke s namjenom obogaćivanja doživljaja prostora.
 


Danju svjetiljke djeluju kao suvremena skulptura koja reflektira svoj okoliš, a kad se upali svjetlo, Plami zažive i postaju odbljesci svjetlosti koji se mijenjaju pri svakom našem pokretu. Također, ovisno o zahtjevima interijera i korisnika, moduli pojedinačnih svjetiljki omogućuju različite brojčane kombinacije.

Svaka svjetiljka je unikat jer nastaju tradicionalnim postupkom puhanja stakla, a posebnost procesa je naglašena činjenicom da dolaze iz peći jedinog staklo-puhača u Hrvatskoj, Bojana Podhraškog. Dizajn svjetiljki potpisuju Filip Havranek i Kristina Lugonja.

Namjera dizajnera je da svjetiljke Plami na području Hrvatske promiču stare priče sadržane u našem kolektivnom sjećanju, a inozemnim kupcima na drugačiji način komuniciraju o hrvatskom identitetu približavajući bogatu pisanu baštinu.

Projekt "PLAMI" je izabran između više od 150 različitih prijava u uži izbor od 10 projekata na natječaju Donacija Godine 2012. Glasovanjem putem Facebook aplikacije koje traje do 25.06. građani im mogu pomoći da postanu jedan od 3 dobitnika koji će osvojiti ukupan iznos Donacije Godine od 300.000 kuna, a time će im se ujedno omogućiti realizacija proizvoda i plasman na tržište.

Link za glasovanje: http://apps.facebook.com/zabadonacijagodine/?projectId=23