-
oglasnik.hr / Vijesti / Leteći automobili su realnost!
Pretraga vijesti:
Pretraži
Leteći automobili su realnost!
Uskoro ćemo imati jedno vozilo - za vožnju i za let!
 


Jeste li se ikada našli u gužvi na cesti, u koloni koja nikako da se pokrene? Jeste li poželjeli da vašem automobilu narastu krila i da se maknete što prije možete? E pa ovako nešto, kažu stručnjaci, uopće nije tako daleko kako izgleda.

Budućnost automobilskog prijevoza gradi se upravo u ovim trenucima. Radi se na novim gorivima, većoj ekonomičnosti i niskim cijenama, ali istovremeno i na bržem, učinkovitijem i bržem prijevoznom sredstvu. Srećom, izgleda da nam je budućnost sve bliže i bliže – a samim time i novi leteći automobili koji ulaze u finalne faze testiranja.
Leteći automobili još su uvijek u razvojnoj fazi i neće tako skoro u javnost, a li sama činjenica da se na njima intenzivno radi, uistinu je velika vijest. Procjenjuje se kako će za pedesetak godina leteći automobili biti spremni za širu javnost, naravno za one dubljeg džepa.

Najnoviji leteći dizajn automobila biti će izložen ovog tjedna na New York Auto Showu i ovisno o tome kako će se stvari razvijati, uskoro bismo mogli vidjeti prve modele i dizajn ovog vozila koje će promijeniti način transporta. Izgleda da ćemo nekome ispred sebe umjesto „Daj vozi“ vikati „Daj leti“!