Ovaj oglas je istekao!

Ulje crnog Kima 30 ml

IMUNO PROTECT d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Grad Zagreb

Telefon  091/301-0101, 091/301-0101

Oglas pregledan: 56 puta
Šifra oglasa: 1389096

Cijena:
7,83 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu

Opširnije o oglasu

orištenje crnog kima proteže se tisućama godina unatrag od drevnog Egipta, preko Biblije i Starog zavjeta te proroka Muhameda pa sve do današnjih dana. Suvremena znanost istražuje ga tek nešto više od 50 godina, ali ta su znanstvena otkrića jednako veličanstvena kao i čudesne, mistične predaje o crnom kimu, o njegovom ulju ponajviše.

Sjemenke crnog kima sadrže proteine, ugljikohidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline, tiamin, niacin, folnu kiselinu, kalcij, željezo, beta-karoten i mnogo drugih cijenjenih sastojaka.

Najvrijedniji sastojak crnog kima su nezasićene masne kiseline, koje vraćaju ravnotežu lipidima u organizmu.
Ulje crnog kima koje se dobiva tiještenjem sjemenki crnog kima, sadrži oko 24% jednostruko nezasićenih i 58% višestruko nezasićenih masnih kiselina. Nezasićene masne kiseline su esencijalne kiseline koje ljudsko tijelo ne može samo proizvesti. S uljem crnoga kima u organizam dospijevaju korisne višestruko nezasićene masne kiseline. Bio ulje crnog kima bogato je omega-3, omega-6 i omega-9 masnim kiselinama i stoga se preporuča za široku upotrebu jer su neke od najraširenijih bolesti današnjice uzrokovane nedostatkom upravo tih kiselina u prehrani čovjeka.


Omega-3 masne kiseline povezane su sa snižavanjem broja upalnih procesa u organizmu koji dovode do bolesti kao što su rak, reumatski artritis, začepljenje arterija, oslabljeni imunitet. Omega-6 masne kiseline od velikog su značaja kod ublažavanja problema artritisa, dijebetesa i kožnih bolesti.

Najveći značaj omega-3 i omega-6 masnih kiselina leži u njihovom omjeru. Ako je taj omjer pravilan u organizmu nastaje ravnoteža metabolita eikosanoida, a ona je važna za homeostazu kompletnog organizma. U ulju crnog kima također se nalaze i omega-9 masne kiseline. Omega-9 su vrlo važne kod začepljenja krvnih žila jer sprječavaju kolesterol da se lijepi za stijenke krvnih žila.

Osim tog, ulje crnog kima preporuča se za ublažavanje simptoma alergija, astme i atopijskog dermatitisa, za što su također zasluzne nezasićene masne kiseline.

www.imuno-protect.eu