Ovaj oglas je istekao!

Mesožderka dionaea muscipula - crvena ili zelena

Lokacija  Šibensko-kninska

Telefon  097/947-1308

Oglas pregledan: 606 puta
Šifra oglasa: 1644743

Cijena:
3,72 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu

Opširnije o oglasu

Atraktivna biljka koja neće ostati nezamječena u Vašem domu,a po ljeti će Vas spašavati i od dosadnih muha!

Prodajem sjeme crvene i zelene najpoznatije biljke mesožderke na svijetu.Biljka ima specifičan list koji se nakon podražaja sklapa munjevitom brzinom.List se sastoji od dva dijela od kojih svaki sadrži dlačice koje reagiraju na podražaje.Biljka se nakon drugog podražaja u potpunosti zatvara i počne izlučivati probavne enzime.Nesretni kukac nakon 10-15 dana bude u potpunosti probavljen.Svaki list može 3 puta "pojesti" muhu ili nekog drugog kukca,zatim list pocrni i osuši se.
Bijka troši veliku količinu energije na lov koju hranom obnavlja,zato ju ne smijete nepotrebno "zadirkivati" stavljajući joj prste u list.
Možete je i sami hraniti sa mrtvim muhama i insektima ali samo ako su umrle prirodnom smrću a ne od otrova.Muha je njen idealni obrok,nikako joj nemojte davati meso koje vi jedete.
Lako se uzgaja,potrebno joj je samo puno direktnog sunca i vode.Upotrebljavajte kišnicu ili destiliranu vodu za zalijevanje ali samo pri dnu tako da uzima vodu kapilarno iz posudice ispod tegle.Ukoliko nemate pri ruci destiliranu vodu možete je zaliti i s vodom koju preko noći ostavite da odstoji.Kada biljka ojača dovljna vlaga će joj biti i samo isparavanje iz posudice ispod tegle.
Po zimi može biti u hladnijem dijelu kuće.

15 sjemenki /28 kn
30 sjemenki /50 kn

Dostava je putem pošte,poštarina iznosi 16kn.
Za narudžbe iznad 100,00kn poštarina je besplatna.
Ukoliko želite uplatiti direktno na račun u tom slučaju poštarina je besplatna.
Sjeme šaljemo isti ili drugi dan nakon narudžbe SMS-om ili
pozivom na broj.