Ovaj oglas je istekao!

[Studeni 2017.] Indija – Zlatni trokut & Mumbai: 8 dana

Putolovac d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Telefon  01/7980-660

Oglas pregledan: 96 puta
Šifra oglasa: 2293904

Cijena:
994,09 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta odmora: izlet

Opširnije o oglasu

PROGRAM PUTOVANJA
8 dana/6 noćenja
Možda znate da su numerički sustav i šah izumljeni u Indiji odakle potjeće i yoga koja se u Indiji prakticira više od 5000 godina. Međutim rijetki znaju da je od svih liječnika u SAD-u 38% Indijaca. Ne manje interesantna činjenica je da 36% NASA-inih stručnjaka također čine Indijci, a i 34% zaposlenika Microsofta su Indijci. U putopisnim napisima "Zlatni trokut" je sinonim za rutu Agra-Delhi-Jaipur, a ujedno je i svojevrsni zaštitni znak indijskog podkontinenta.Najčešće, baš tom rutom započinje upoznavanje blistave povijesti jedne od najstarijih civilizacija svijeta, a ujedno i najveće demokracije današnjice. Upravo je u tom području miješanje muslimanske i hindu tradicije s kasnijim utjecajem europskog nasljeđa (britanskog, francuskog i portugalskog) ostavilo neizbrisiv trag na modernu Indiju. Indija je danas planetarno nezaobilazna!
Vrijednost više: vrhunski hoteli 5* s bazenima, ulaznice, vožnja rikšom, jahanje na slonu, besplatno posredovanje pri ishođenju indijske vize, popust za djecu do 2.000 kn 1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – NEW DELHI
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 07.30h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1054 u 09.30h. Dolazak u Istanbul u 13.35h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za New Delhi na liniji TK 716 u 20.50h. Večera i odmor tijekom noćnog leta.
2. dan: NEW DELHI
Očekivano slijetanje u Delhi u 05.15h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s lokalnim predstavnikom. Srdačna dobrodošlica i prijevoz do hotela. Doručak te nakon kraćeg odmora odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala. Tijekom razgleda imat ćete priliku iskusiti vožnju rikšom jednim od najstarijih i najprometnijih bazara Chandni Chowk, sa spletom uskih uličica i trgovina u kojima se prodaje gotovo sve, od curryja do dijamanata. Mogućnost večere u hotelu. Noćenje.
3. dan: NEW DELHI – AGRA (205 km / cca. 5 h)
Nakon doručka, razgled Novog Delhija. Posjet kompleksu Kutab minareta (dio UNESCO-a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Put dalje vodi do Vrata Indije, spomenika indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; pa do Predsjedničke rezidencije; Parlamenta i ostalih zgrada vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Prije polaska prema srednjovjekovnoj Agri, kratko ćemo se zaustaviti kod hrama Lotus, jednog od simbola grada i remek-djela moderne indijske arhitekture. Slijedi prijevoz do Agre, prve mogulske prijestolnice. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
4. dan: AGRA   
Doručak te posjet veličanstvenom Taj Mahalu (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do impozantne tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Slijedi posjet grobnici Itimad-ud-Daulah, prvoj grobnici izgrađenoj od bijelog mramora i na obalama rijeke Yamuna te je zato često nazivaju Baby Taj. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu "Saga o ljubavi" (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.
5. dan: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR (245 km / cca. 5h)   
Nakon doručka polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Impresivna je džamija Jama Masjid; Buland Darwaza - Vrata pobjede visoka 54 m izgrađena u čast Akbarove pobjede u Gujaratu; palača Jodha Bai, zanimljiv spoj hinduističke i islamske arhitekture; mramorna grobnica šeika Salim Chistia. Po dolasku u Jaipur, smještaj u hotel. Ovaj slikoviti "ružičasti grad" dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno je jedan od simbola indijske civilizacije. Noćenje.
6. dan: JAIPUR  
Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te posjet Hawa Mahalu - Palači vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. U smiraj dana razgled ćemo zaokružiti posjetom monumentalnom hinduističkom hramu Birla Mandir, posvećenom bogu Višnu, smještenom podno utvrde Moti Dungri. Povratak u hotel. Noćenje.
7. dan: JAIPUR – MUMBAI
Doručak, odjava iz hotela i prijevoz prema zračnoj luci Jaipur, prijava za let za Mumbai, najbogatiji i najveći indijski grad i luku na Arapskom moru. Po dolasku, razgled ovog velikog grada još većih suprotnosti, u kojem ekstremna nejednakost bogatstva i apsolutnog siromaštva žive rame uz rame: Vrata Indije, slavoluk izgrađen u spomen na dolazak engleskog kralja Georgea V. i kraljice Marije 1911. Godine; Chhatrapati Shivaji, ranije poznat kao Victoria Terminus, povijesni željeznički kolodvor prekrasne neogotičke arhitekture s indijskim tradicionalnim ukrasima; pristanište Dhobi Ghat, poznata praonica rublja na otvorenom, gdje ćete vidjeti stotinjak muškaraca koji zajedno sa svojim obiteljima rade u obiteljskom poslu pranja odjeće; poslovna četvrt Nariman Point;  šetnica Marine drive, duga 3 km, duž koje se nalaze brojni hoteli i domovi poznatih osoba. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativni odlazak u Bollywood, centar najveće filmske produkcije u svijetu u kojem ćete, pogledom iza scene, doživjeti sve čari indijske filmske industrije. Noćenje.
8. dan: MUMBAI – ISTANBUL – ZAGREB
Odjava iz hotela i prijevoz u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul na letu TK 721 u 06.55h, s dolaskom u 11.25 po lokalnom vremenu. Mogućnost fakultativnog odlaska do Ataköy marine, prve marine u Turskoj nagrađene od strane britanskog udruženja marina TYHA s Pet zlatnih sidara (najveća nagrada). Marina je dio velikog turističkog kompleksa uz hotele pet zvjezdica, trgovački centar Galleria (prvi moderan trgovački centar u Turskoj otvoren 1988. godine) i sportski centar Sport International. Povratak u zračnu luku te prijava na let za Zagreb na liniji TK 1055 u 19.10h. Očekivano vrijeme dolaska u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.
Red letenja:
TK1054  02NOV  ZAGREB      ISTANBUL   09:30  13:35 TK 716   02NOV  ISTANBUL   DELHI           20:50  05:15+1 TK 721   09NOV  MUMBAI      ISTANBUL    06:55  11:35 TK1055  09NOV  ISTANBUL   ZAGREB      19:10  19:20