Ovaj oglas je istekao!

Makedonija, Albanija i Crna Gora - 6 dana autobusom

INŽENJERING - POLJAK d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Inozemstvo

Telefon  01/2994-547, 091/299-4547

Oglas pregledan: 222 puta
Šifra oglasa: 1955207

Cijena:
290,66 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta odmora: izlet
Vrsta smještaja: Hotelski smještaj
Kategorija: * * *

Opširnije o oglasu

SKOPJE-OHRID-TIRANA - DRAČ- KRUJE- BUDVA -KOTOR
Termin putovanja: 27.10.

Program putovanja:
1.dan ZAGREB – SKOPJE 830 km
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Ugodna vožnja preko Hrvatske i Srbije do Skopja. Smještaj u hotel. Prema želji, večera u restoranu u gradu (doplata). Noćenje.
2.dan SKOPJE – OHRID 171 km
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem, polazak na razgled grada: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin amam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II. Nakon razgleda, slobodno vrijeme. Svakako preporučujemo ručak u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Nastavak vožnje do Ohrida i Ohridskog jezera, jednog od najstarijih europskih naselja na UNESCO-vu popisu svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama među najdubljima je u Europi. Smještaj u hotel. Prema želji, večera uz živu glazbu (doplata). Noćenje.
3.dan OHRID – razgled i Sv.Naum
Doručak. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: stare, gradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv.Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici). Povratak u centar. Slobodno vrijeme. Rano poslijepodne izlet uz obalu Ohridskog jezera (doplata za brod). Vožnja do Manastira sv. Nauma. Razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno su dojmljive scene iz života sv. Nauma i njegovih čuda, smještene iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Slijedi slobodno vrijeme. Ručak u predivnom ambijentu glasovitog nacionalnog restorana „Ostrovo“, na otočiću usred jezera, nedaleko od izvora rijeke Crnog Drima (doplata). Slobodna večer. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan OHRID – TIRANA – DRAČ 180 km
Doručak. Vožnja prema Albaniji, glavnom gradu Tirani. Nakon dolaska, razgled grada: Ethembegova džamija, Skenderbegov trg - glavni gradski trg, kula sa satom, spomenik Majci Tereziji, Nacionalni povijesni muzej, na čijem je pročelju spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest, Piramida, kulturni centar. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak prema Draču, nekadašnjoj albanskoj metropoli s antičkim i bizantskim te spomenicima iz nedavne prošlosti. Danas je Drač središte albanskog turizma s bezbrojnim plažama i bogatom turističkom ponudom. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
5.dan DRAČ – KRUJE - BUDVA 200 km
Nakon doručka, polazak prema Kruji, najvažnijem albanskom povijesnom lokalitetu, Skenderbegovu rodnom gradu. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara, ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegova i Etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Nastavljamo prema Budvi. Smještaj u hotel i večernja šetnja do tvrđe ili slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.
6.dan BUDVA – KOTOR – GOSPA OD ŠKRPJELA - ZAGREB 706 km
Doručak. Odlazak do Kotora, grada trgovaca i pomoraca, smještenog u jednom od najljepših zaljeva na svijetu. Razgled grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i mnogih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Obilazak i razgled u pratnji stručnog lokalnog vodiča; gradske zidine, glavna gradska vrata, stara gradska jezgra, katedrala i Trg sv. Tripuna, crkva sv. Nikole, crkva Gospe od zdravlja, Kneževa palača, Napoleonovo kazalište,… Nakon razgleda slobodno vrijeme za okrjepu, osobne potrebe… Put nastavljamo do Perasta, najstarijeg naselja u Boki Kotorskoj, odakle krećemo na izlet brodom na otok Gospu od Škrpjela. Na otoku stanka za razgled, zatim povratak u Perast i nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se u kasnim večernjim satima.


Cijena uključuje:
prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
jedno noćenje s doručkom u Skopju, u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama
lokalni vodič u Skopju
lokalni vodič u Ohridu
lokalni vodič u Kotoru
dva noćenja s doručkom u Ohridu u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama
jedno polupansion (doručak i večera) u Draču u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama
jedno noćenje s doručkom u Budvi u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama
razglede prema programu
pratitelja tijekom putovanja
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.
Cijena ne uključuje:
ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
večeru u Skopju 15 eura po osobi
večeru uz glazbu u Ohridu 15 eura po osobi
ručak na Sv. Naumu 15 eura po osobi
najam broda do Sv. Nauma 10 eura po osobi
ulaznice za crkvu sv.Sofije, crkvu sv.Klimenta, Samuelovu tvrđavu, Uvalu kostiju i Sv. Naum – Ohrid 10 eura po osobi
brodić u Ohridu od litice do centra 2 eura po osobi (ukoliko netko ne želi prošetati do centra)
doplatu za jednokrevetnu sobu 690 kn
vožnju brodom do otoka Gospe od Škrpjela + ulaznicu u muzej 4 eura po osobi
razgled katedrale sv.Tripuna u Kotoru i Muzeja sakralne umjetnosti 2 eura

Popusti i doplate:
dijete 5-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20 % popusta
odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10 %
Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta / Minimalan broj putnika: 40

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
1. za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
- sjedala iza 2. vrata 100 kn
2. za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE
raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
agencija Idea putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Državljani RH ne trebaju vizu za Srbiju, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili valjana putovnica.
Kod prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30 % ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja ili bolesti na putovanju. Nakon uplate predujma primit ćete račun koji je ujedno ugovor o putovanju, a 48 sati prije puta završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ako se ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije pet dana prije početka putovanja, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu aranžmana.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.Rok za prijavu: 7 dana prije puta. Šifra aranžmana: 23017IDPT

27.10.2017. - 27.10.2017. - 2190.00 kn