-
Pomoć
oglasnik.hr / pomoc / index

Dobro došli na internetsku stranicu www.oglasnik.hr!

Svakodnevno osluškivanje potreba i zahtjeva korisnika, rezultiralo je brojnim promjenama koje će olakšati i ubrzati služenje internetskom stranicom Oglasnik.hr.

Neke od novih poboljšanja su:
• pojednostavljena predaja oglasa
• napredno pretraživanje oglasa
• izuzetno kratko vrijeme od predaje do pojavljivanja oglasa na Oglasnik.hr

Kako bi se korisnicima pomoglo u korištenju internetskog izdanja Oglasnika, kreirane su upute koje će im u tome pomoći. Ako u uputama ne možete pronaći odgovor na svoje pitanje, pozivamo vas da se obratite korisničkoj službi Oglasnika na broj 01/6102-885. Radno vrijeme korisničke službe je od 08 do 17 sati.

OBJAVA OGLASA

Oglasi predani putem interneta bit će objavljeni na web stranicama odmah, te u prvom  sljedećem novinskom izdanju Oglasnika.

Besplatni oglasi predani putem interneta traju do deaktivacije, odnosno dok ih korisnik sam ne deaktivira. Internetska stranica Oglasnik.hr se kontinuirano osvježava novim oglasima i sadržajem. Ovisno o rubrici, besplatni oglasi predani putem interneta bit će na web stranicama objavljeni odmah. Oglasi predani u rubrike koje zbog osjetljivog sadržaja oglasa zahtijevaju provjeru istinitosti sadržaja i/ili kontakt podataka će objavljeni odmah nakon autorizacije, čime se podiže kvaliteta i zadovoljstvo korisnika.


Tiskano izdanje Oglasnika izdaje se utorkom i petkom.

 

Rokovi za predaju oglasa (uključujući potvrdu o plaćanju) za tiskana izdanja:


• Za izdanje Oglasnik utorak: petak do 16 sati

• Za izdanje Oglasnik petak: srijeda do 16 sati

 

Na dane 23.12. i 30.12.2014. tiskano izdanje Oglasnika izići će kao dvobroj.

Rokovi zaprimanja oglasa su 18.12. do 16 sati  (za izdanje 23.12) te 25.12. do 16 sati (za izdanje 30.12).

Oglasnik d.o.o. zadržava pravo mijenjanja rokova za predaju oglasa.


REGISTRACIJA

Kako se registrirati?
Ako se još niste registrirali, a želite predati oglas, slijedite kratke upute za uspješnu registraciju.
Kliknite na link "Registracija" i ispunite polja označena zvjezdicom.
Za samo par sekundi na e-mail adresu koju ste ponudili kao kontakt poslat će vam se korisničko ime i lozinka.
Kako biste mogli objavljivati oglase, morate biti registrirani. Obavezna registracija nužna je kako bi se korisnici Oglasnika maksimalno zaštitili te im se pružila najkvalitetnija usluga.

Prednosti registracije?

Ako ste prijavljeni i spremate oglase u "Bilješke", odabrani oglasi će biti spremljeni kako bi vam stalno mogli biti dostupni. Također, možete ih izbrisati iz rubrike „Bilješke“ kada god želite. Registrirani korisnici imaju mogućnost samostalnog mijenjanja i uređivanja svojih oglasa, te ponovnog objavljivanja istih u tiskanom i internetskom izdanju.

Zaboravili ste lozinku?
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite na link "Zaboravio sam lozinku" i unesite vašu e-mail adresu koju ste koristili pri registraciji.
Za nekoliko trenutaka na vašu e-mail adresu stići će link. Kliknite na njega i unesite vašu novu lozinku koju nadalje možete koristiti.

PREDAJA OGLASA

Postupak predaje oglasa maksimalno je pojednostavljen.

Besplatni oglas na internetskom izdanju Oglasnika aktivan je do deaktivacije, dok će u tiskanom izdanju izići jednom, osim ako niste odabrali seriju objavljivanja oglasa.

Kako objaviti oglas (sve rubrike osim „Auto moto nautika“ za koju upute pročitajte malo niže)
• Kada ste na naslovnici Oglasnik.hr, kliknite na link "Predaj oglas" (koji se nalazi ispod logotipa Oglasnika) te odaberite glavnu rubriku i podrubriku.
• U dijelu „Kontakt podaci“ unesite podatke za oglas: regiju (županiju) gdje se predmet ili usluga nudi te kontakt telefon.
• U dijelu „Vrste oglasa“ izaberite željene vrste oglasa za tiskano i internetsko izdanje te kliknite „Nastavak“.
• Ako ste odabrali besplatne oglase, unesite podatke u dio „Tekst oglasa“. Obavezno je ispuniti polje vezano za tekst tiskanog izdanja. Oglasnik savjetuje svim oglašivačima da upišu cijenu roba, predmeta ili usluga koje prodaju jer je jedna od osnovnih novih funkcionalnosti na stranici upravo filtriranje, pretraživanje te sortiranje oglasa po cijeni.
• Zatim možete priložiti fotografije, njih maksimalno 20. Kliknite „Browse“ i odaberite fotografiju s vašeg računala te kliknite „Spremi“. Za svaku fotografiju ponovite postupak. Napomena: fotografija koju ste predali uz tekst oglasa izaći će samo na internetskom izdanju.
• Ako imate link na youtube film/clip predmeta/robe/usluge koju oglašavate, priložite ga u prostor za link.
• Klikom na „nastavak“ pokazati će vam se detalji, tekst oglasa, detalji objave, fotografije, link na  youtube film/clip. Provjerite jesu li podaci u redu.
• U donjem desnom uglu kvačicom označite kućicu „Slažem se s uvjetima korištenja“ koji je obavezan i kliknite na „Završi predaju“. Vaš oglas sada je uspješno predan i aktivan na www.oglasnik.hr.


Ako želite oglasiti oglas u rubrici „Auto moto nautika“, postupak je sljedeći:

• Kada ste na naslovnici Oglasnik.hr, kliknite na link "Predaj oglas" (koji se nalazi ispod logotipa Oglasnika) te odaberite glavnu rubriku i podrubriku.
• U dijelu „Kontakt podaci“ unesite podatke za oglas: regiju (županiju) i kontakt telefon.
• U dijelu „Vrste oglasa“ izaberite željene vrste oglasa za tiskano i internetsko izdanje i kliknite „Nastavak“.
• Zatim unesite detalje oglasa (model, kilometražu, kubikažu...) te klikovima na kućicama označite dodatnu opremu. Tekst oglasa za internetsko izdanje kreirat će se automatski prema detaljima i opremi vozila, a za tiskano izdanje kombinacijom automatskog i vlastitog teksta.
• Zatim možete priložiti fotografije, njih maksimalno 20. Kliknite „Browse“ i odaberite fotografiju s vašeg računala te kliknite „Spremi“. Za svaku fotografiju ponovite postupak. Napomena: fotografija koju ste predali uz tekst oglasa bit će besplatna samo na internetskom izdanju.
• Ako imate link na youtube film/clip predmeta/robe/usluge koju oglašavate, priložite ga u prostor za link.
• Klikom na „nastavak“ pokazati će vam se detalji, tekst oglasa, detalji objave, fotografije, link na  youtube film/clip. Provjerite jesu li podaci u redu.
• U donjem desnom uglu kvačicom označite kućicu „Slažem se s uvjetima korištenja“ koji je obavezan i kliknite na „Završi predaju“. Vaš oglas sada je uspješno predan i aktivan na www.oglasnik.hr.

PLAĆENI OGLASI

Ako želite objaviti neke od plaćenih oglasa (detalje oko prednosti plaćenih oglasa pročitajte ovdje), prilikom predaje oglasa odaberite neke od komercijalnih vrsta oglasa. Postupak objave oglasa je isti je kao i kod besplatnih, osim što sadrži i još jedan korak,  a to je postupak plaćanja. Plaćeni oglasi u internetskom izdanju traju 14 dana.

POTVRDA I PLAĆANJE


• Na stranici "Potvrda" bit će prikazan izgled oglasa kojeg ste predali, kao i svi podaci vezani uz navedeni oglas.
• Ako ste predali oglas za koji je potrebno plaćanje, ispod izgleda oglasa, ispisat će se iznos potreban za uplatu, kao i opcije plaćanja oglasa.
• Odaberite opciju plaćanja.
• Ako plaćate jednom od kreditnih kartica, unesite tražene podatke. Ako plaćate općom uplatnicom ili virmanom, nakon klika na link „Završi predaju“ dobit ćete podatke potrebne za uplatu kao i kontakt podatke za slanje potvrde o uplati. Vaš oglas bit će objavljen tek nakon što faksom ili e-mailom pošaljete uplatnicu. Molimo vas da obavezno navedete točan poziv na broj  koji vam piše na vašoj ponudi.
• Ako želite R1 vrstu računa, odaberite opciju i ispunite tražene podatke.
• Ako se slažete s uvjetima predaje oglasa, potvrdite pritiskom na kućicu "Slažem se s uvjetima korištenja" i pošaljite oglas klikom na link "Završi predaju". Klikom na link "Uvjeti korištenja" pročitajte više o  uvjetima predaje oglasa.

Plaćanje kreditnim karticama

ZAVRŠETAK PREDAJE OGLASA
Kada uspješno unesete podatke oglasa, na stranici će se pojaviti obavijest o uspješnoj predaji oglasa i šifrom pod kojom je zaprimljen. Također ćete i na e-mail adresu dobiti obavijest o predaji oglasa i link istog.

PROMJENE U OGLASIMA

Promjena teksta
Promjene teksta u oglasu mogu se raditi tako da se ne utječe na sadržaj samog oglasa. Moguće je dodati znakove, slova, riječi i/ili rečenice koje dodatno opisuju predmet oglasa, ispraviti gramatičke ili pravopisne greške, promijeniti cijenu i sl.
Svaka promjena oglasa koja uključuje promjenu cijelog ili većine sadržaja oglasa te postavljanje oglasa za drugi istovjetan ili sličan proizvod nije dozvoljena.  Oglasnik  ima pravo odbiti izmjenu oglasa ako smatra kako ista nije u skladu s Oglasnikovim pravilima korištenja.
Promjene u tekstu mogu se napraviti maksimalno 2 puta tijekom trajanja oglasa od 14 dana, te 4 puta tijekom trajanja oglasa od 28 dana.
 
Promjena fotografije
Fotografija u oglasu može realno ili slikovno prikazivati predmet ili uslugu koja se oglašava.
Fotografija ne smije sadržavati grafička rješenja ili detalje koji će je izdvajati od drugih oglasa *. Oglasnik  ima pravo odbiti izmjenu fotografije ako smatra kako ista nije u skladu s Oglasnikovim pravilima korištenja.
Promjena fotografije/a može se napraviti maksimalno 2 puta tijekom trajanja oglasa od 14 dana, te 4 puta tijekom trajanja oglasa od 28 dana.

PREDAJA OGLASA OSOBNO

Oglase je moguće predati osobno ili putem raznih kanala.

• predaja oglasa osobno: Savska cesta 41(zgrada Zagrepčanke), V. Poljanice 10 (Dubrava), 10000 Zagreb, od ponedjeljka do petka od 09 do 17 sati te City Center One West, Jankomir 33, poslovnica u prizemlju, radno vrijeme pon-ned: 09-21 sat
telefonom besplatno na 01/6102-800 od ponedjeljka do petka od 08 do 16 sati
telefonom 060/500-505 3,49 kn/min 0-24h (Cijena poziva iznosi 3,49 kn/min s PDV-om iz fiksne mreže, 4,78 kn/min s PDV-om iz mobilne  mreže; Oglasnik d.o.o., Savska cesta 41,  10000 Zagreb, telefon:01/6102-800, OIB: 97309929902) 
kuponom na faks: 060/302-850 (Cijena poziva iznosi 1,74 kn/min s PDV-om iz fiksne mreže, 2,96 kn kn/min s PDV-om iz mobilne  mreže; Oglasnik d.o.o., Savska cesta 41, 10000 Zagreb, telefon:01/6102-800, OIB: 97309929902)
kuponom na adresu Oglasnik, P.P. 590, 10001 Zagreb
SMS-om 616 617* (Cijena poruke je: 3,72kn (za korisnike VIPneta, T-Mobilea i Tele2) +  cijena slanja SMS-a prema redovnom cjeniku operatera; Oglasnik d.o.o., Savska cesta 41, 10000 Zagreb, telefon:01/6102-800, OIB: 97309929902) 

*Prilikom predaje oglasa putem SMS poruke, potrebno je, sukladno Zakonu o zabrani i sprečavanju neregistrirane djelatnosti, dostaviti i sljedeće identifikacijske podatke:

 


Ime i prezime,
adresu,
poštanski broj i grad/mjesto
OIB.

Slanje ovih podataka obavlja se samo jednom za jedan broj mobitela. Slanjem identifikacijskih podataka korisnici su dali privolu Oglasniku da iste prikupi i obradi sukladno gore navedenom zakonu i  Zakonu o zaštiti osobnih podataka.
Tražene podatke možete poslati putem SMS poruke na broj 099/6102-800 (s istog broja telefona s kojeg ste poslali i sadržaj oglasa) ili ih dostavite putem poziva na broj 01/6102-800.
Vaš oglas predan putem SMS poruke ne može biti objavljen sve dok se ne zaprime Zakonom o zabrani i sprečavanju neregistrirane djelatnosti propisani identifikacijski podaci.


Ako želite predati foto-oglas, kontaktirajte korisničku službu Oglasnika gdje će vas naši djelatnici uputiti kako da slikate predmet koji oglašavate. Nakon toga sliku pošaljite MMS-om na broj 099/6102-800, a o cijeni ove usluge (koja uobičajeno ne prelazi nekoliko kuna) informirajte se kod svog operatera.

SPREMANJE OGLASA u „BILJEŠKE“
Spremanje oglasa je funkcija koja omogućuje korisnicima da sačuvaju odabrane oglase i naknadno ih pregledaju na jednostavan način. Spremljeni oglasi u svako su doba lako dostupni i ostaju na raspolaganju sve dok ih korisnik sam ne izbriše.  
Kad korisnik jednom spremi odabrane oglase u "Bilješke" moći će ih  u svako doba ponovno pregledati.

Ako korisnik želi spremiti odabrani oglas, unutar svakog oglasa postoji link "Spremi u bilješke".
Pritiskom na link "Spremi u bilješke" oglas će biti spremljen, a korisnik će doći na novu stranicu "Bilješke".
Prijaviti se možete i na stranici "Bilješke", ukoliko se niste već prethodno prijavljeni.
PREGLED I PRETRAŽIVANJE OGLASA
Osim pregleda oglasa po kategorijama, pretraživanja po ključnoj riječi moguće je i naprednije pretraživanje oglasa.
Napredno pretraživanje oglasa omogućeno je sa do 6 različitih kriterija: po ključnoj riječi, kategoriji, kontakt informacijama, fotografijama i cijeni.
Dobiveni rezultati pretraživanja mogu potom još dodatno biti sortirani po: abecedi, datumu objave, broju prikaza i cijeni.

Pretragom  po riječi ili više njih po kojoj želite pretražiti oglase upisom u polje za pretraživanje na listi oglasa koja je pretražena možete ispod polja za pretraživanje lijevo od liste oglasa primijetiti popis svih rubrika u kojima se riječ/riječi nalaze.

Zbog velikog broja oglasa koji se svakodnevno objavljuju, ovakvi  napredni načini  pretraživanja po traženim riječima olakšat će pretragu.
PRISTUP KONTAKT INFORMACIJAMA
Oglasnik.hr u svakom oglasu nudi sve potrebne detalje i kontakt podatke o predmetima ili uslugama koje se traže ili nude.
PREDNOSTI ONLINE OGLAŠAVANJA
Danas je online oglašavanje postalo jedno od vodećih načina oglašavanja. Sve je više tvrtki, ali i pojedinaca koji su svjesni poslovnih mogućnosti i prednosti koje pruža internet, koji je kao oglašivački medij svrstan u skupinu najbrže rastućih svjetskih biznisa.
www.oglasnik.hr pruža nove mogućnosti oglašavanja koje ne postoje u  klasičnim medijima: rezultate internetskog oglašavanja doslovno možete pratiti iz minute u minutu. Svaki oglas pruža uvid u broj posjeta tom oglasu, na osnovu čega možete odlučiti koja je kombinacija oglašavanja u tisku i na interentskom izdanju za vaš najpogodniji. Mlađi ispitanici  u najvećoj mjeri koriste internet, a onda kombinirano tisak i internet  za praćenje malih oglasa, dok stariji ispitanici preferiraju tiskovine. Kombiniranjem tiskanog i online Oglasnika obuhvaćaju se sve ciljne skupine.  
Detalje oko prednosti kombiniranog oglašavanja pročitajte ovdje.
I ne zaboravite da:
• oglasi na internetu imaju mogućnost prilaganja čak 20 fotografija
• jednom predani besplatni oglasi na stranici se nalaze do deaktivacije.
SAVJETI KORISNICIMA ZA OSOBNU SIGURNOST
Svi oglasi su objavljeni u dobroj namjeri. Oglasnik ne odgovara za sadržaj i istinitost oglasa koje objavljuje (Pravila i uvjeti korištenja). Za istinitost izjava i podataka, korištenje autorskih i drugih prava te kvalitetu roba i usluga koje se oglašavaju odgovara isključivo naručitelj oglasa.
No, kako biste bili sigurni da se u nekom oglasu ne skriva neka vrsta prijevare ili da vas netko na temelju vašeg oglasa želi prevariti, donosimo vam nekoliko savjeta. Bitno je da obratite pozornost na nekoliko jednostavnih i važnih stvari:

• prodaju ili kupovinu obavljajte s osobama koje možete upoznati osobno – slijedite ovo pravilo i izbjeći ćete 99% pokušaja prijevare
• nikada ne prihvaćajte ponude koje podrazumijevaju da morate nešto unaprijed uplatiti bez obzira koliko vas suprotna strana uvjeravala da je to sigurno i nužno te bez obzira da li se radi o kupovini automobila, stana, usluge ili ponudi posla
• Oglasnik nije uključen u transakcije vezane uz pojedini oglas, ne upravlja plaćanjima i ne jamči transakcije u vezi roba/usluga oglašenih u pojedinom oglasu, niti nudi granaciju ili certifikat za robu/usluge oglašene u pojedinom oglasu
• nikada ne odajte svoje osobne ili financijske podatke (OIB, broj bankovnog računa, broj zdravstvenog osiguranja, eBay/PayPal info, itd.) osim zakonom ovlaštenim pravnim osobama
• ne unajmljujte stambene prostore i ne kupujte ekskluzivne i skupe proizvode po iznimno povoljnoj cijeni na neviđeno – provjerite da li su stvarno onakvi kakvima se čine u oglasu
• ne podlažite se kreditnim ili referentnim provjerama za ponudu posla ili stanovanja bez da ste poslodavca ili stanodavca osobno upoznali.
povratak na vrh