Grad Zagreb
ekstrakt zelenog čaja jakih antioksidacijskih svojstava
kofein za diuretički učinak
Antioksidans polifenola koji neutralizira slobodne radikale
Moćan borac pomaže u obrani tijela od slobodnih radikala
Standardiziran na 60%-tnoj koncentraciji polifenola
Čaj (Camellia sinensis) je najvažnija je poljoprivredna kultura Indije i Kine, a bere se tokom cijele godine i to samo lisni pupovi zajedno s najbliža dva mlada lista.
Zeleni i crni čaj su zapravo ista biljka, no razlika je u sušenju.
Zeleni čaj se blago pari, a crni čaj se fermentira.
Aktivni sastojci zelenog čaja imaju snažnije djelovanje od crnoga. U tradicionalnoj kineskoj medicini zeleni čaj se već koristi tisućama godina i preporuča se za mnoge tegobe kao što su glavobolja, depresivna stanja i premorenost.
U čaju se nalaze polifenoli, katehini koji djeluju kao antioksidansi pa zaustavljaju peroksidno djelovanje slobodnih radikala. Antioksidansi iz čaja sprječavaju stvaranje kancerogene tvari nitrozamina iz hrane u kojoj ima nitrata te tako preveniraju nastajanje karcinoma.
Zahvaljujući kofeinu, čaj također ima i diuretički učinak te djeluje protiv iscrpljenosti. Zbog takvih učinaka, zeleni čaj je cijenjen i kao pomoć pri gubitku tjelesne težine.
www.imuno-protect.eu